Vesna Petresin & Matt Gingold

Vesna Petresin, transdisciplinaire kunstenares en onderzoeker, maakt deel uit van het  Artist in Residence programma van de AHK en de Filmacademie. In haar praktijkgericht onderzoek richt Vesna zich op de immersieve ervaring en de versmelting van film, mediatechnologieën en podiumkunsten. Vesna nodigde de internationaal gerenommeerde Brits-Australische mediakunstenaar en elektronische interactie-ontwerperMatthew Gingold uit om een korte mixed-reality performance te co-creëren waarin performance kunst, muziek, film en computer algoritmes samenkomen. De kunstenaars verkennen verschillende formaten van 3D/4D spatialisatie van inhoud en vormen van interactiviteit en onderdompeling in een live setup.

In deze korte immersieve ervaring proberen Vesna en Matt zich te bevrijden van de beperkingen van draagbare apparaten, hardware en software. Het publiek betreedt een installatie die in real-time door de bewegingen van de performer om hen heen wordt gecreëerd. Deze zoektocht om bevrijd te worden van complexe ‘zware’ mediatechnologie en systemen, geeft de performer een grotere vrijheid van expressie, en brengt haar dichter bij een meeslepende fysieke ontmoeting met het publiek.  

Het werk van Vesna Petresin werd getoond in Tate Modern, ArtBasel Miami en op het filmfestival van Cannes. Matt Gingold werd internationaal gepresenteerd op Ars Electronica, MOCA Taipei en Yamagichi Centre for Media Arts Inter-Lab in Japan. Vesna en Matt worden bijgestaan door hun R&D-partners DynAikon.com, wiens team onderzoek doet naar ontwikkeling en integratie van nieuwe computervisie en grafische algoritmes voor live performance, dans en mens-computer interacties. Het onderzoek van DynAikon is deels ondersteund door Innovate UK; meer over DynAikon op https://dynaikon.com/

Creative Team: Bram Snijders (ATD-360graden projection mapping), Willem Weemhof (ATD, technical producer), Aron Fels (alumnus NFA, IMFVX visuals & VR), Jilt van Moorst (NFA, AR/VR/Motion Tracking), additional programming by Imanol Gomez http://imanolgomez.net/ audio mastering & composition assistance by Marcus Lux https://www.mastrng.com/

Team AHK: Mieke Bernink (NFA, Master of Film), Harry Schreurs (NFA, VRAcademy), Erik Lint (ATD, IDLab), Marijke Hoogenboom (AHK, head AIR programme).

Delen