Breitner Academie i.s.m. de Academie voor Theater en Dans en de Nederlandse Filmacademie presenteert:

InEuropa in Context
lecture/artist talk E01: #Athene


door: Jan Derk van den Berg en Alexey Boev

Drs. Jan Derk van den Berg presenteert donderdag 21 maart E01: #Athene; zijn eerste college/artist talk in het kader van de reeks InEuropa in Context. Aan de hand van de geschiedenis en het heden van tien steden wordt in deze reeks de ‘identiteit’ en het zelfbeeld van Europa uitgelicht.

In E01: #Athene staat de geboorte van de democratie in relatie tot de kunst- en ideeëngeschiedenis centraal Het college zal worden gegeven in de stijl van de zogenaamde stand-up history. Na de pauze presenteert met architect Alexey Boev met Reopening Democracy zijn ontwerp voor een nieuw parlementsgebouw op Schiphol waarmee hij de naar binnen gerichte parlementaire democratie van vandaag weer in de openbaarheid wil laten landen. Er zal gelegenheid zijn voor vragen vanuit het publiek.
Jan Derk van den Berg is docent kunst- en cultuurgeschiedenis en werkzaam voor vier academies van de AHK. Alexey Boev is architect en alumnus van de Academie voor Bouwkunst. Met zijn Reopening Democracy won Alexey recent de publieksprijs van zijn lichting 2018.

De reeks InEuropa in Context zal in het studiejaar 2019-2020 in de vorm van blended learning worden aangeboden. De tien steden zijn: #Athene #Istanbul #Berlijn #Sint Petersburg #Palermo #Cordoba #Budapest #Parijs #Brussel #Amsterdam

Datum: donderdag 21 maart
Tijd: 18:30-21:00 uur
Locatie: Het Universiteitstheater (UvA), Nieuwe Doelenstraat 16, 1012 CP Amsterdam
Toegang: gratis
Maximaal aantal plaatsen: 80
Er wordt op volgorde van binnenkomst geplaatst.
Inschrijving verplicht via:https://www.breitner.ahk.nl/actueel/agenda/aanmeldformulier-ineuropaathene/

Delen