ID.OS E05: Frederick Rodrigues (creative technology/performance)

In de nieuwe serie ID.OS - IDlab Open Studio - presenteren vooruitstrevende kunstenaars hun innovatieve interdisciplinaire praktijk. Van elektronische muziek tot videogames en van muziekvideo's tot Instagram-documentaires. Hoe verloopt dat creatieve proces: van idee, tot ontwerp, tot het eindresultaat? Welke rol spelen internet en sociale netwerken? En hoe kun je effectief samenwerken?

In deze vijfde editie verwelkomen we Frederick Rodrigues. Frederick presenteert zijn werk met head-mounted displaytechnologie (HMD) waarmee hij vormen van immersieve en mixed reality gebruikt voor optredens, installatie en videoprojectie. Zijn presentatie zal inzicht bieden in zowel zijn werk als zijn wijze van werken: door een evolutie van tweedimensionaal werk op beeldschermen naar immersieve 360° video's en real-time volumetrische video in virtual reality - zijn huidige werk bij IDLab.

Frederick Rodrigues heeft veel samengewerkt met choreografen, performance-kunstenaars en theatermakers. Zijn huidige project synk is voortgekomen uit een samenwerking met choreograaf Setareh Fatehi. Setareh en Frederick hebben de afgelopen zes jaar aan veel projecten meegewerkt. Synk baseert zich op beide onderzoeken, met name op Setareh's werk met virtuele aanwezigheid en hoe lichamen deze ruimtes transformeren en overstijgen en hoe dit onze waarnemingen beïnvloedt.

Soep en drankjes na afloop van ID.OS E05!
Je bent van harte welkom.

Meer informatie:
http://www.fredrodrigues.net
https://vimeo.com/323342736


Wat: ID.OS E05: Frederick Rodrigues (creative technology/performance)
Wanneer: dinsdag 19 maart, 18:00-19:00
Soep en drankjes: ca. 19:00
Locatie: IDlab Studio, 5e verdieping, Academie voor Theater en Dans
Entree: Gratis
Taal: Engels
Host en curator: Juha van ‘t Zelfde
Programmaleiding IDlab: Erik Lint

Delen