Kijk de 23 juni editie terug

How will we act?

Constant wordt er in de media gesproken over een zogenaamd ‘new normal’. Een wereld waarin alles anders is. Wellicht kunnen we deze crisis zien als startpunt om de dingen anders aan te pakken, om echt verandering te maken!
 
Nu de deuren van de school weer op een kier staan, is er ook weer de mogelijkheid tot een (semi) live gesprek. We zouden de ATD niet zijn als we niet met elkaar discussiëren over gebeurtenissen en ideeën die leven in de samenleving, en daar op reflecteren.

In dit tweeluik van HALf6'en staat het nieuwe normaal centraal. We bevragen het, onderzoeken het en vormen mogelijke antwoorden, gevoed door jullie, studenten! Hoe verhoud je je als student tot de maatschappij in deze tijd? We hopen door verschillende perspectieven te bieden en te discussiëren ieder te laten nadenken over deze vraag.

HALf6 Part 2: How will we act?

Het motto van onze school als titel. Wij, studenten, zijn de zogeheten toekomst.
Maar wat als die toekomst ineens anders is dan je dacht dat die zou worden?

Een virus als katalysator, dat processen doet versnellen, ongelijkheden blootlegt en ons doet bevragen wat er écht toe doet. Is dit diezelfde toekomst als drie maanden geleden?

Als wij straks 'het veld' worden, waarom begint de verandering die wij daar willen zien dan niet bij ons? We zijn niet op zoek naar perfectie, mogen vergissingen maken, en we durven deze vergissingen ook toe te geven kwetsbaar te zijn.

In dit deel van de HALf6 onderzoeken we de rol van de academie, de studenten en kijken we naar mogelijkheden in dit nieuwe normaal.

Download de column van Jurriaan de Vos (PDF)

Moderator: Therese Sahlin
Gasten: Simone van Bennekom en Priscilla Vaudelle

Neem een drankje en een kom soep en schuif aan op dinsdag 23 juni van 17.30 uur tot 18.30 uur, live vanuit de ATD! De voertaal is Engels.

Bekijk de ondernemerswebsite voor AHK-studenten en alumni: https://www.ahk.nl/ondernemen/

Delen