Wat gebeurt er buiten het centrum?

Al wonen veel studenten van de Academie voor Theater en Dans niet in het centrum, toch zijn ze daar het vaakst te vinden, in lessen, repetities of bij voorstellingen. Maar er gebeurt ook zoveel in de wijken daarbuiten.

Daarom zijn voor de HALf6 van 20 februari programmeurs en betrokken makers van 3 Amsterdamse ‘cultuurhuizen’ te gast: de Meervaart, Podium Mozaïek en Bijlmer Parktheater
.

Deze huizen hebben een bijzondere plek verworven in hun buurt en wijk; het zijn goed gefaciliteerde en interessante plekken, ook voor pas afgestudeerde makers. Wat is de visie van de verschillende huizen? Hoe zien zij hun plek in zo’n diverse stad als Amsterdam? Wat voor programma’s lopen er? En welke afgestudeerden hebben hun plek gevonden in een van deze huizen?

Hierover gaan we praten met o.a. Yasine Boussaid (zakelijk leider Amsterdam Andalusische Orkest & programmering Theater de Meervaart), Christiaan Mooij (artistiek coördinator & programmering Theater de Meervaart en alumnus Regie opleiding), Fako Kluiving (hoofd programmering Bijlmer Parktheater) en Natalie Beckers (voorzitter van de programmaraad van Podium Mozaïek).

This edition of HALf6 will be playfully bilingual.

You are welcome to join us!
We will serve soup and drinks afterwards.

Delen