CAN REALITY BE CREATED?

Een gesprek met:

Eliane Zwart uit de jongerenredactie van Breakin’ Walls,
Mirjam van Dijk (FACTORY werkplaats) en
IDFA researcher/programmeur Joost Daamen

Hosted by: Rosa Asbreuk & Laura Minderhoud
With music by DJ Marijke Hessel

Breakin'Walls (19 t/m 22 november) is binnen Frascati hét label voor festivals, voorstellingen en sideshows voor een jong publiek. Het thema van dit jaar is Information Nation: wanneer is een feit een feit en geen vermomde mening? Dat lijkt niemand meer te controleren. Stemmingmakerij wordt belangrijker dan het vertellen van de waarheid. Of ís waarheid juist maakbaar?

IDFA (19 t/m 30 november) is het toonaangevende documentaire filmfestival in Amsterdam, met dit jaar als een van de thema's: Framing Reality: waar ligt de grens tussen feit en fictie? En betekent het feit dat die grens overschreden wordt, automatisch dat het fake is? Of onthullen de makers juist zo de échte innerlijke drijfveren van hun personages?  

Voorlopig programma:

  • 25 november met gezelschap Nieuw West/Marien Jongewaard over de Avond [English spoken]
  • 2 december met Rimini Protokoll

In de hal van de school gaan op dinsdagen gasten uit de stad, het werkveld, de opleidingen en de buurt met elkaar in gesprek over actuele onderwerpen en de podiumkunsten in tijden van transitie.
Wat voor veranderingen zijn er gaande in de samenleving? Welke positie nemen daarbij kunst en cultuur in? Wat gebeurt er in Amsterdam? Wat gebeurt er op school? Kan de Theaterschool een openbare ontmoetingsplaats zijn?

Voor voorstellen, vragen of meer informatie stuur je een email naar: half6@ahk.nl

Delen