Naar inhoud
 

Registratieformulier Pitch Event 3/9/'22

Klik hier

Henny Kamerman Dansersprijs

Beste alumnus,

Allereerst van harte gefeliciteerd met het afsluiten van je dansopleiding aan de Academie voor Theater en Dans!
Nu je tijd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten aan een einde gekomen is en je klaar bent om het werkveld in te gaan, wil de jury van de Henny Kamerman Dansersprijs je de kans bieden om je carrière te beginnen met een boost.

Speciaal voor afgestuurde dansstudenten is de Henny Kamerman Dansersprijs in het leven geroepen, waar de meest bijzondere, veelbelovende of veelzijdige alumnus beloond wordt met een prijs van € 1000,- ten bate van de toekomstige carrière en/of verdere ontwikkeling in het vakgebied.

Pitch Event op 3 september 2022

Vind jij dat je deze prijs verdient, kom dan op 3 september 2022 naar ons Pitch Event.
Stel jezelf voor en laat ons zien wat jouw handtekening is binnen de dans. Wat maakt jou speciaal, als uitvoerend danser, maker of docent.
Je krijgt maximaal zes minuten om ons te overtuigen dat jij dé kandidaat van 2022 bent, gevolgd door een uitleg van maximaal twee minuten over wat je van plan bent te gaan doen met het geld.

Geef je voor 25 augustus 2022 op via dit online formulier

De prijsuitreiking zal plaatsvinden op maandag 19 september tijdens een publiek HALf6 evenement in de hal van de Academie voor Theater en Dans.

Voorwaarden:

  • Je bent afgestudeerd in het huidige studiejaar '21-'22
  • Je was student aan de MTD, JMD, DD, SNDO of NBA
  • Je bent online of live beschikbaar op 3 september én 19 september
  • Je meldt je aan voor 25 augustus via bovenstaande link naar het formulier
  • Je bereidt een pitch voor van maximaal zes minuten, die gaat over jou. Je mag zelf volledig invullen hoe je deze pitch vormgeeft.
  • Je weet in maximaal twee minuten te vertellen wat je met de prijs gaat doen.

Over de Henny Kamerman Dansersprijs

De prijs is vernoemd naar Henny Kamerman, die vanaf eind jaren ’80 tot 2002 de opleiding Jazztheater- en Showmusicaldans opleiding (de huidige opleiding UC/JMD) opbouwde en leidde. Binnen de gevestigde danswereld van modern en klassiek, wist zij voor de jazzdans een academische basis te creëren. Haar energie en tegendraadsheid in de danswereld worden meegenomen door de jury.

De Henny Kamermanprijs maakt deel uit van het ATD Fonds.
Het ATD Fonds ondersteunt studenten van alle opleidingen aan de Academie voor Theater en Dans om hun opleiding te voltooien en de stap naar het werkveld te maken.

Het ATD Fonds is de verzamelnaam van zeven fondsen op naam: Top Naeff Prijs Fonds - Emma Morel Fonds - Jan Kassies Fonds - Aart Janszen Fonds - Hanny Veldkamp Fonds - Pisuisse Prijs Fonds, Het Collectie Fonds en het André Veltkamp Fonds.

Een van de activiteiten van het ATD Fonds is de jaarlijkse toekenning en uitreiking van de André Veltkamp Beurs, de Top Naeff prijs en meer recent de Henny Kamerman Dansersprijs.

Met vriendelijke groet,

De Jury van de Henny Kamerman Dansersprijs
Honey Eavis | Dalton Jansen | Wendy Tadrous-Paulusma

Delen
 

Registratieformulier Pitch Event 3/9/'22

Klik hier