Naar inhoud
 

Open het aanmeldformulier

Klik hier!

Beste afstudeerders,

Deze open call voor de André Veltkamp Beurs 2022 is een oproep aan alle eindexamenkandidaten die dit jaar afstuderen met een bijzonder eindwerk. Het ATD Fonds heeft gekozen voor een nieuwe procedure waarbij studenten zelf kenbaar maken in aanmerking te willen komen voor toekenning van de Beurs.
 

Meld je aan voor een pitch en ontmoeting met de jury

De André Veltkamp Beurs is bestemd voor een afstudeerproductie van de Academie voor Theater en Dans die uitblinkt door betrokkenheid bij de samenleving van vandaag. Waarbij wordt gekeken naar het makerschap, het team, eigenheid, gedrevenheid en oorspronkelijkheid. Uitgangspunt is dat de jury namens ATD-Fonds kiest voor een productie met een bijzondere artistieke signatuur. Welke productie verdient volgens jullie een tweede leven en dus een nieuw publiek?

Ben jij ervan overtuigd dat jouw productie in aanmerking komt voor toekenning van de André Veltkamp Beurs, meld je dan voor 17 augustus aan voor een pitch en ontmoeting met de jury, bestaande uit alumni en collega’s uit het werkveld. Middels het online formulier geef je antwoord op een aantal vragen. De jury zal begin september maximaal 8 kandidaten, cq teams uitnodigen voor een presentatie en gesprek. Voor die bijeenkomst kun je zelf een presentatievorm bedenken waarmee je de jury kunt laten zien waarom jouw voorstelling een tweede leven verdient.

Save the date!
Maandag 19 september
 zal tijdens een publiek HALf6 evenement in de hal van de Academie voor Theater en Dans de André Veltkamp Beurs, de Top Naeff prijs en de Henny Kamerman Dansersprijs worden uitgereikt. De beurs is een toekenning van 1.000,- en steun vanuit het ATD Fonds voor onderzoek naar een herneming van de productie.

Delen
 

Open het aanmeldformulier

Klik hier!