5 O'Clock Class eindvoorstelling

Friday 28 June 2024, 19:30 - 20:45 hrs.
Meervaart
Meer en vaart 300
1068LE Amsterdam

De 5 O'Clock Class is niet alleen een dansvooropleiding, maar ook een platform voor empowerment door middel van dans sinds 1994. Dans kan een krachtig middel zijn om zelfvertrouwen op te bouwen, je stem te laten horen en je eigen unieke creativiteit te uiten. Deze empowerment door dans stelt leerlingen in staat om hun talenten en vaardigheden verder te verkennen en ontwikkelen, en om zichzelf op persoonlijk en artistiek niveau te ontplooien.

De 5 O’Clock Class staat zowel open voor danstalenten vanaf 10 jaar als voor talenten met een latere danswens. Het lesprogramma kent drie niveaus en de studenten stromen afhankelijk van hun leeftijd en niveau door naar een volgend niveau. 
. Junior | leeftijd 9+ jaar
. Teen | leeftijd 13+ jaar
. Peer | leeftijd 15+ jaar

De 5 O’Clock Class is zodanig opgezet dat het de verschillende schakels in de keten van talentontwikkeling omvat. ​De opleiding opereert volgens de fases: kennismaken, ontdekken, ontwikkelen, reflectie, co-creatie en excelleren. 

De eindvoorstelling van 5 O' Clock Class is een viering van verbinding, waarbij verschillende sociaal-maatschappelijke achtergronden samenkomen. Bijzonder is dat 5 O' Clock Class samenwerkt met de Jonge Strijkers en Blazers Nederland en Junior Jazz College van het Conservatorium en Olympia Circus. Tijdens de voorstelling zult u naast van dans, dus ook kunnen genieten van live muziek en circus. Het is een viering van ongebonden fantasie en creativiteit, waarbij leerlingen hun verbeelding de vrije loop laten en unieke verhalen vertellen met hun bewegingen. Docenten en leerlingen hebben samengewerkt met toewijding om deze choreografieën tot leven te brengen. 5 O' Clock Class hoopt dat u geïnspireerd en ontroerd zult raken door de kracht en schoonheid van dans en andere kunst vormen, en dat u zich verbonden zult voelen met de passie en inspanning van de getalenteerde leerlingen.

Share