DD: programma Symposium Transculturele Danspraktijken - Transcultural Dance Practices

Saturday 14 May 2022, 10:15 - 14:15 hrs.
Academie voor Theater en Dans
Jodenbreestraat 3
1011 NG Amsterdam

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 mei vieren we 16 jaar transculturele ontwikkeling bij de opleiding Docent Dans en eren we Jopie de Groot! Er staan workshops, onderzoekpresentaties en natuurlijk een feestelijke avond voor Jopie op het programma.

Onderstaand en bijgaand het programma en de mogelijkheid je in te schrijven door op de activiteit te klikken. 

Vrijdag 13 mei   
17:00 – 18:00 uur opening  
Tijdens de opening in het Danstheater zijn er optredens te zien en wordt het weekend afgetrapt door onder andere artistiek leider van de Docent Dans opleiding: Damar Lamers.

18:00 – 19:30 uur workshop Ayaovi Kokousse: Physical Practice  
Tijdens deze workshop word je door Ayaovi Kokousse, onder begeleiding van live-muziek, meegenomen in West Afrikaanse dans. Dit is een interactieve dansworkshop.18:00 – 19:30 uur workshop Gideon Everduim: Spoken Word  
Artiest, docent, sociaal ondernemer en Black Lives Matter activitist Gideon Everduim neemt je in deze interactieve workshop mee in de wereld van Spoken Word. 18:45 – 19:30 uur onderzoekspresentatie Saskia Sap: Taaldans voor NT2 kinderen
Dans als artistiek middel om de taalverwerving te bevorderen van kinderen met een taalachterstand in het primair onderwijs 
In deze lecture vertelt docent pedagogiek en psychologie Saskia Sap over haar onderzoek "Dans als artistiek middel om de taalverwerving te bevorderen van kinderen met een taalachterstand in het primair onderwijs"

19:00 – 21:00 uur makanan: Surinaams Buffet  

Zaterdag 14 mei
 
10:15 – 12:15 uur workshop & onderzoekspresentatie Stichting ReDiscoverMe
De dansvloer als micromaatschappij   
In deze interactieve workshop vertellen Damar Lamers en Jelle van der Leest over hun onderzoek “De dansvloer als micromaatschappij” en kan je meekijken en meedansen met de docenten en deelnemers van Stichting ReDiscoverMe 

&   

10:15 – 12:15 uur workshop Patrick Acogny: Physical Practice   
Deconstructing African Contemporary Dance   
Senegalese choreograaf en danser Patrick Acogny is geschoold in onder andere West-Afrikaanse dans. In deze interactieve workshop word je door middel van een dansworkshop meegenomen in de basiselementen van African Contemporary dans. 

12:30 – 14:00 uur lunch: Starlounge Catering 

14:00 – 16:00 uur workshop Romy Stark: Physical Practice  
Alumnus Romy Stark gaat tijdens deze urban dansworkshop aan de slag met leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Kijk of dans mee! 

&   

14:00 – 16:00 uur workshop Patrick Acogny: Artistic Practice  
Deconstructing African Contemporary Dance   
Senegalese choreograaf en danser Patrick Acogny is geschoold in onder andere West-Afrikaanse dans. In deze interactieve workshop wordt gedanst aan de hand van het onderzoek van Acogny “Deconstructing African Contemporary Dance” 

16:30 – 17:30 uur wrap up & presentatie publicatie Deconstructing African Contemporary Dance  
Funmi Adewole blikt terug op het weekend en de verworvenheden van de opleiding Docent Dans. Jopie de Groot overhandigt het eerste exemplaar van de publicatie ‘ Deconstructing Contemporary African Dance’ aan Patrick Acogny. 

19:30 – 22:30 uur Jopie’s Fissa    

We vragen een bijdrage van € 5 per workshop/onderzoekspresentatie en € 10 per maaltijd (inclusief drinken). De opening, de wrap up en presentatie publicatie 'Deconstructing African Contemporary Dance' en Jopie's Fissa zijn gratis bij te wonen.

Locatie en aanmelden
Alle activiteiten vinden plaats op de Academie voor Theater en Dans (Jodenbreestraat 3, Amsterdam). 
 We willen je vragen om je zsm aan te melden via bovenstaande linkjes.

Kernteam van de opleiding Docent Dans,
Melvin Fraenk, Damar Lamers, Jelle van der Leest, Faizah Grootens, Lot Siebe, Lisa Doolaard en Rikke Rasmussen

Share