Onderonsje

Negen maanden lang schommel je in de buik van je moeder. In die maanden ontstaat een band tussen moeder en kind die de rest van het leven blijft.

Vijf spelers onderzoeken het concept ‘moederschap’. Als dochters van een moeder zijn het allemaal ervaringsdeskundigen. Bestaat de ideale moeder? Wat als je moeder niet aan dat plaatje voldoet? En welke verwachtingen zijn van een kind? Als je zelf moeder wordt, wat geef je door? En wat als je geen moeder wilt worden, of nooit een moeder hebt gehad?

Onderonsje is een montage van beelden, teksten en dans. Het tracht de ervaringen en interpretaties van de moeder-kindrelatie te vatten, vanuit het perspectief van degenen die de wereld nog aan het ontdekken zijn en volwassen worden.

Deze afstudeervoorstelling is een samenwerking tussen diverse opleidingen/disciplines: scenografie, theaterdocent, docent dans, dramaturgie en productie podiumkunsten.

Year

2024

Cast

Spelers: Alba Elzinga, Cee Elzinga, Laura Job, Ro-Mí Pouw, Loïs Lint.
Team: Jazzy van Wersch* (concept/regie), Katrin Naftz* (scenograaf), Tim Vervenne (choreograaf), Florien Scholten van Aschat (dramaturg), Job Leseman (producent), Dimphy Claessens (regie-assistent).
*afstudeerders opleiding Theaterdocent en opleiding Scenografie
Begeleiders: Judith Sleddens, Arien de Vries, Bart Visser.
 

Back to list
Share