GIVE-A-DANS! festival

GIVE-A-DANS! is een dansevenement van 24 juni - 29 juni 2022 in hartje Amsterdam. Het vindt plaats op de Academie voor Theater en Dans aan de Jodenbreestraat 3. Het festival presenteert een uniek programma met ruim 40 publieksactiviteiten zoals voorstellingen, workshops, interviews, rondetafelgesprekken en dansfilms. Het festival is een onderdeel van het MTD Legacy Project dat ook uit een publicatie en een digitaal platform bestaat.

Na 33 jaar sluit de opleiding Moderne Theaterdans (MTD) haar deuren. Daarom wordt dit afscheid gevierd met een openbaar toegankelijk vijfdaags festival waarin het danserfgoed zichtbaar wordt gemaakt en overgedragen aan de nieuwe opleiding Expanded Contemporary Dance, aan het omringende werkveld en aan de dansliefhebber. 

GIVE-A-DANS! bestaat uit een kleurrijk programma van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat: vijftien voorstellingen, twintig workshops, tien interviews en rondetafelgesprekken en een serie dansfilms. Een hoogtepunt is de lancering van de MTD Legacy publicatie: een didactisch overzichtswerk met bijdragen van tien docenten, de artistiek leiders van de oude en de nieuwe opleiding Angela Linssen en Bojana Bauer en een voorwoord van Laura Cull Ó Maoilearca het hoofd van DAS Graduate School. Als smaakmaker is er een showcase van alumni-makers bij de OBA in Amsterdam-West. 

Dertien belangrijke partners, waaronder Conny Janssen Danst, Dansateliers, Korzo, Cinedans, LeineRoebana, Nicole Beutler Projects, ICK-Artist Space, Henny Jurriëns Studio en een grote schare aan alumni - inmiddels professionals in het veld - dragen bij aan dit eenmalige evenement.

Year

2022

Back to list
Share