ULYSSES IS NIEMAND

Het beeld van Ulysses die naar de zee kijkt en met al zijn kracht wens naar zijn land terugkeren was de inspiratie voor deze voorstelling.

De laatste jaren hebben we steeds vaker gehoord over immigranten, vluchtelingen en ballingen, maar er is weinig bekend over individuele verhalen.

De migrant is voortdurend op zoek naar zijn identiteit, hij behoort tot verschillende plaatsen en tot nergens tegelijkertijd, hij leeft in een LIMBO van waaruit hij slechts voor momenten kan worden gered door taal, muziek en eten. 

Door middel van het theater en theatrale ervaringen geven wij een podium aan de verhalen die niemand kent, die niemand heeft gehoord. 

In de voorstelling worden de onzichtbare verhalen van de migranten zichtbaar. 

ULYSSES IS NIEMAND is en ODE AAN DE MIGRANT EN ZIJN NOSTALGIE.

Het is een voorstelling gemaakt door spelers uit verschillende nationaliteiten en er wordt in zeven talen gesproken.

Spelers: Marta Zogbi, Cristina Reyna, Alejandro García, Katarzyna Siewarga, Yulia Komo, Kerem Gökhan, Xiaoli Gou.
Concept en Regie: Martha Villada Márquez

BEGELEIDER: SASSAN SAGHAR YAGHMAI
MET DANK AAN:

CORINA LOK, DENNIS MEYER, MARK BERGWERFF, ERIK GRAMBERG.

Foto's: Sjoerd Derine
 

De redactie van be-CONNECTED heeft zich tot het uiterste ingespannen om alle bronnen en rechthebbenden van geluid/beeldmateriaal te achterhalen en correct te vermelden. Wanneer materiaal wordt vertoond waarvan u denkt rechthebbende te zijn en waarbij u niet als bron of rechthebbende wordt genoemd, vragen wij u contact op te nemen met: atd-webredactie@ahk.nl

Year

2021

Back to list
Share