Lizzy & De Bacchanten

Lizzy & De Bacchanten: twee stukken over revoluties, back to back opgevoerd. Eerst als klucht, dan als tragedie. De ene revolutie is een constructieve, vredige, hoopvolle revolutie. De ander is een destructieve wraakactie die eindigt in moord.
Lizzy & De Bacchanten: een roes die we samen met het publiek beleven, een constante beweging, een zweterige nacht die onvermijdelijk richting tragedie raast.
Lizzy & De Bacchanten: twee stukken over groepen mensen die in beweging komen. Hoe doe je dat, samen in beweging komen? En hoe zorg je ervoor dat je jezelf niet verliest in het geweld van de groep? 

Bekijk hier de behind the scenes!

Winnaar André Veltkamp Beurs

Team (* studeert af)

Regie: Zephyr Brüggen*
Scenografie: Noa Helder*
Kostuumontwerp: Daatje Eek*
Lichtontwerp: Jordy Veenstra*
Geluidsontwerp: Jordy Zoet*
Technische productie: Luca van Deurzen*

Productie: Emma Boot
Dramaturgie: Jacobine Oudijk
Taart en kostuum Pentheus: Eos Brüggen
Assistent licht: Sander Schaart
Assistent geluid: Marcel Sman, David Knap
Assistent technische productie: Eline Versteeg
Assistent productie: Beer Crolla, Fien Tittse

Film: Jeroen Hendriks
Fotografie: Robert van der Ree

Cast
Bo Floor: Lampito/Bacchante
Sam Ghilane: Lysistrata/Bacchante
Denzel Goudmijn: Magistraat/Kadmos
Guido Hoek: Spartaanse gezant/Dionysos
Matthijs Janssen: Kleonike/Herder
Dinda Provily: Stratyllis/Pentheus
Karim Semin: DJ
Anneke Sluiters: Myrrhine/Agave
Iris Vlutters: Kinesias/Tiresias

Met medewerking van
Hannah van Binsbergen, Suzan Boogaerdt, Ellen den Bouwmeester, Bas de Bruijn, Frits van Driel, David de Goede, Jelle Haen, Florian Hellwig, Nancy Hulst, Una Jongenelis, Gemma van Kruisbergen, Rutger Laan, Lois Maat, Kiriko Mechanicus, Roger Muskee, Robin Nimanong, Ruben Oudenes, Ivo Pas, Judith van de Pas, Will-Jan Pielage, Marieke Plantinga, Bart Visser, Annebeth Vlietstra, Marc Warning, Steven van Watermeulen, Kiki Wesselo, Daan Westendorp, Eddy Westerbeek, Het Nationale Theater.


De redactie van be-CONNECTED heeft zich tot het uiterste ingespannen om alle bronnen en rechthebbenden van geluid/beeldmateriaal te achterhalen en correct te vermelden. Wanneer materiaal wordt vertoond waarvan u denkt rechthebbende te zijn en waarbij u niet als bron of rechthebbende wordt genoemd, vragen wij u contact op te nemen met: atd-webredactie@ahk.nl

Year

2021

Back to list
Share