Mumtaz Djorai

Mumtaz Djorai

Hi! Ik ben Mumtaz. Danseres, dansdocent en maker. Mijn lichaam spreekt talen, soms korte, soms lange gevoelige verhalen. Deel ze graag met jou en de wereld om ons heen. Leef me ervoor in, van top tot teen. De DD voelde warm, als zand onder mijn voeten. Ik wist het meteen: daar moet ik heen.

Het opzetten van educatieve programma's voor CKV lessen is een belangrijk project geweest. Ik leerde hoe ik jongeren kon laten verdiepen in dans en naar dans kijken. Het maakte mij enthousiast om jongeren die nog nooit gedanst hadden nieuwsgierig te maken naar dans(theater). Ik vind het belangrijk om mijn leerlingen bewust te kunnen maken dat dans veel meer is dan ''leuke bewegingen.''

M.USE

M.USE gaat over vrouwen. Hoe vrouwen verschillen, wat ze samenbrengt. Vrouwen met verschillende persoonlijkheden, vrouwen die van zichzelf houden, onderweg zijn. Het stuk heeft natuurlijke, zachte tinten en veel schakels. Zowel in ruimte als bewegingskwaliteit.

Internship

Tijdens mijn opleiding heb ik o.a. stage gelopen bij Theater de Meervaart, Open Schoolgemeenschap Bijlmer en TjillSkillz. Door deze instellingen ben ik in aanraking geweest met verschillende doelgroepen. Iedere doelgroep heeft zijn eigen charme. Stuk voor stuk hebben ze mij als docent laten groeien. Iedere doelgroep heeft een andere benadering van het materiaal nodig. Tijdens mijn leerproces als docent leerde ik mijn intuïtie op een creatieve manier in te zetten, zodat ik kon aansluiten op de doelgroep.

Back to list
Share