Hali Neto

Hali Neto

Course
Mime
Class
2018
Email
halineto3@gmail.com
Contact
Instagram

Wees niet bang om te vallen, Go for it!!!!!

Charlie Chaplin hij was een van mijn eerste inspiratiebronnen toen ik begon met theater. Wat ik bijzonder vond aan het werk van Charlie Chaplin, was naast het altijd zoekende karakter, het altijd vallen en struikelen, ook zijn onaangepastheid, zijn uitgebuite menselijkheid. Maar ook de thematiek. De thema’s die je bijna altijd snapt, maar ook veel associatieve gedachtegangen opleveren en veel gelaagdheid bevatten.

Thema’s die we als mens allemaal herkennen en die zomaar een tragedie zouden kunnen zijn, maar ook net zo goed een komedie. Deze elementen die mij in eerste instantie hebben gefascineerd en geïnspireerd, heb ik keer op keer teruggevonden in mijn werk.

Mijn werk lijkt altijd te gaan over grote thema’s, waarin een zoekend mens centraal staat. Mijn werk lijkt altijd te gaan over het vallen, het struikelen het zoeken en juist daardoor overwinnen. Ik raak gefascineerd door een puurheid in het mens zijn, het onaangepaste, het niet anders kunnen zijn dan je bent, het lichaam wat is en doet wat het wil en niets anders dan dat kan zijn. De zwerver die verwikkeld is.

Als speler werkte ik o.a. samen met Moniek Merkx, Boukje Schweigman, Floor van Leeuwen en Judith Faas.

Primordial

Ons duet is een ode aan het lichaam, en aan leven in het algemeen. Hoe zouden onze lichamen bewegen als we niet zoveel gedragscodes of regels hadden aangeleerd? Dit is ook sterk verbonden met het thema geboorte. Een wezen (dus ook dieren, planten) dat net geboren wordt, moet nog ontdekken hoe het lichaam werkt en hoe de wereld in elkaar zit. We zijn geïnteresseerd in wat er nodig is om leven te laten ontstaan en bestaan: zuurstof, water, voedsel, beweging en als vijfde: een ander lichaam – hebben we een ander lichaam nodig om te bestaan? 

Other Projects

Maak project waar mijn eigen solo A vida uit kwam.

Internship

Ik heb stage gelopen bij Bontehond in Almere en bij Boukje Schweigman Utrecht.

Back to list
Share