Het Proces

Een afstudeervoorstelling van Stephen Liebman (Regie Opleiding), Olaf Mensink (Scenografie) en Jasper Nijholt Design & Technologie.

De openingszin van ‘Het Proces’ geeft het gevoel dat we zijn begonnen aan een thriller over een man die ten prooi valt aan een geheime organisatie.Maar als  Jozef K. met de agenten mee wil naar het bureau, zeggen zij dat hij naar zijn werk moet, omdat hij verder vrij is om te gaan en staan waar hij wil.
Er lijkt dus iets anders aan de hand te zijn.

In ‘Het Proces’ volgen we Jozef K. in zijn bizarre zoektocht naar de geheimzinnige rechtbank die hem vrij moet pleiten.Op de oppervlakte lijkt ’Het Proces’ op een aanklacht tegen de politiestaat, maar in wezen gaat het over een man die zich vervreemd  voelt van de wereld om hem heen. Hij is anoniem en eenzaam, en weet niet tot wie hij zich moet wenden om hem te helpen.

Toen Franz Kafka honderd jaar geleden dit boek schreef, was het de bureaucratie die de anonimiteit en de eenzaamheid voedde.Toch is de situatie van Jozef K. in deze tijd nog steeds relevant. Het is in de digitale wereld en de drukte van de stad, m instens zo makkelijk om verdwaald te raken in de anonimiteit, en minstens zo moeilijk om grip te houden op de werkelijkheid.

Dit is waarom de makers van ‘Het Proces’ het verhaal van Jozef K. willen vertellen.

6 t/m 10 februari 2018
Academie voor Theater en Dans

Year

2018

Cast

Acteurs: Tobias Nierop, Laurien Riha, Felix Schellekens, Felix Meyer, Jurriën Remkes en Lowie van Oers.
Regie: Stephen Liebman*
Scenografie: Olaf Mensink*
Video-ontwerp: Lars Huijgen
Lichtontwerp: Jasper Nijholt*
Eerste inspiciënt: Tim Vleugel
Productie: Raïssa Pater, Floor Cremers
Geluidsadvies: Timo Merkies
Systeemontwerp: Bram van Gameren
Muziek: Willem Lenaerts
Ontwerp poster en flyer: Karel Kammeijer

Back to list
Share