Hamlet

Hamlet is een afstudeervoorstelling van Espen Hjort (Regie Opleiding), Hannah Krauß (Opleiding Scenografie), Thomas Lloyd (Opleiding Techniek en Theater) en Janneke Gorthuis (Opleiding Productie Podiumkunsten).

Hamlet keert terug uit Wittenberg om zijn vader te begraven. Eenmaal aangekomen op het kasteel in Elsinör treft hij een allesbehalve rouwende familie aan. Zijn moeder is zojuist hertrouwd met zijn oom Claudius, die gekroond is tot de nieuwe koning van Denemarken. Feesten, vrijen en slapen zijn hun voornaamste bezigheden geworden. Hamlet voelt zich vervreemd van zijn familie, die op hun beurt niets meer van Hamlet begrijpt. Waarom doet hij niet gewoon mee? Ze gaan op zoek naar de oorzaak van Hamlet’s vreemde gedrag, zodat het hun nieuwe leven en geluk niet langer in de weg hoeft te staan. 

Hamlet gaat over familie en verlies. Over hoe deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en ons grotendeels vormen tot wie we worden. Een muzikale en associatieve voorstelling waarin vier acteurs samen de zoektocht naar volwassenheid aangaan.

Speellocaties en data

De Paardenkathedraal, Utrecht  theaterutrecht.nl
7 juni 20.00 Try-out
8 juni 20.00 Première
9 juni 20.00 Voorstelling
10 juni 20.00 Voorstelling
11 juni 20.00 Voorstelling

Frascati Theater frascati.nl
20 juni 20.30
21 juni 12.30

Deze voorstelling maakt deel uit van het Vuurwerk Festival.

Year

2016

Cast

Regie: Espen Hjort
Decorontwerp: Hannah Krauß
Kostuumontwerp: Hannah Krauß, Martina Bauer
Geluidsontwerper: Bauke Moerman
Compositie: Seán ó Dálaigh
Lichtontwerper: Hendrik Walther
 
Spel: Bram van der Kelen, Lowie van Oers, Danielle van de Ven, Rik Witteveen
Viool: Yoonhee Lee
Drums/percussie: Tristan Renfrow  
 
Dramaturgie: Laura Simonse
Productieleiding: Janneke Gorthuis
Eerste inspicient: Thomas Lloyd
Techniek: Mart Hielema

Met dank aan:
Theater Utrecht, Guido Bevers, Niko Bovenberg, Bas de Bruijn, Thibaud Delpeut, Frits van Driel, Ivo van Hove, Hans Kemna, Peter de Kimpe, Reynoud van der Molen, Johan Reyniers, Arist Richartz, Tamara le Roy, Marijke Schaap, Gwenoele Trapman, Annebeth Vlietstra, Marc Warning, Steven van Watermeulen.

Back to list
Share