Kim van den Langenberg

Kim van den Langenberg

Course
Production and Stage Management
Class
2015
Specialization

Productie

Email
kim-vdl@live.nl
Contact
LinkedIn

Waar een wil is, is een weg!

Als productieleider ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van het proces. Het is mijn uitdaging om als sturende, motiverende spin in het web te fungeren en voor verschillende mensen met verschillende belangen te zorgen voor een goede sfeer en fijne werkomgeving zowel in het repetitieproces als in de voorstellingsperiode.

Ik denk creatief in oplossingen en voel me altijd betrokken. Door mijn ervaring op het uitvoerende vlak weet ik hoe het is om een voorstelling van de andere kant te beleven. Ook zie ik veel uitdaging in het opzetten van projecten en vooral mee te denken in de ontwikkeling.

Projects

Baal

"Baal vecht tegen burgerlijkheid en is voortdurend op zoek naar de roes van alcohol en seks. Alles om de eenzaamheid te verdrijven en werkelijk vrij kunstenaar te zijn. Dertien studenten van de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie maken een rauwe muzikale roadtrip over de jonge dichter die weigert zich te conformeren en vlucht voor de dood in het leven. Zijn poëzie is de enige, ultieme houvast: „Ik wil hemel scheppen! Wild, rood en vraatzuchtig!”

Spel: Sophie Bakker, Kirsten Berkx, Marijn Claes, Diewertje Dir, Dorien van Gent, Chuck Kerk, Lauretta van de Merwe, Eva van der Post, Cripta Scheepers, Eva Layla Schipper, David Uuden, Margo Verhoeven, Rik Witteveen

Data: 14 t/m 20 juni Grote Zaal Theaterschool

Tekst: Bertolt Brecht
Regie: Tatiana Pratley
Dramaturgie: Janine Brogt
Scenografie: Sarah Nixon
Muziek: Wilko Sterke en Bas Odijk
Lichtontwerp: Tim van ’t Hof
Productie: Kim van den Langenberg
Voorstellingsleiding: Vincent van der Wolf
Techniek: Daan Westendorp
Geluid: Geert Oddens
Assistent productie/ voorstellingsleiding: Wendy van Os
Publiciteitsbeeld: Lieke Romeijn

Other Projects

Songs for a New World
Sinds het derde jaar ben ik verbonden aan dit project, waarbij ik samen met vier makers bezig ben met uitwerken van idee en concept naar een realiseerbaar plan in de vorm van een businessplan, het organiseren van pitches, het aanschrijven van sponsors, fondsen en subsidiënten. Met Ruud van Overdijk, Hedwig van Leuven, Roos van Breukelen, Florens Eykemans. Regie: Daniël Cohen. Staging: Daan Wijnands

Overige projecten tijdens mijn studie:
Pret! Festival (programmering, productie en marketing)
Expositie DDW-Doom-pa-di-dee, Dutch Design Week (Productie, assistent-curator)
Entertainment Service Langenberg (sales manager)
Wackius (Assistent producent)
De inspirator (Speelfilm) (productie assistent)
Yo Opera Festival (mini opera: Mezrab) (Productie leider)

Minor: Media, Communicatie en Markt aan de universiteit Utrecht

Internship

In het derde jaar heb ik vijf maanden stage gelopen bij Rick Engelkes Producties. Ik heb hier als productieassistent gewerkt aan de voorstellingen Harrie en Twee Meesters (met Jon van Eerd, Arie Cupe e.a., regie: Caroline Frerichs) en Liefde Half om Half (met Kees Boot, Lone van Roosendaal ea, regie: Job Gosschalk)

In het tweede jaar liep ik stage bij de Bosch Parade, waarbij ik verantwoordelijk was als productieleider van het project De Jeroen Parade. Dit is een project op zes verschillende basisscholen in en rondom 's-Hertogenbosch met drie beeldend kunstenaars, een choreograaf en 150 kinderen. Er werden theatrale kostuums, decorstukken en performances ontwikkeld en uitgevoerd op zes boten. De uitvoering vond drie maal plaats tijdens de Bosch Parade. (Onderdeel van Bosch500)

Tijdens het eerste jaar heb ik stage gelopen in het Zaantheater als voorstellingsleider. Hierbij was ik verantwoordelijk voor het maken van draaiboeken, communicatie tussen medewerkers, technische coördinatie, bedenken filmen en monteren van filmpjes die in de voorstelling gebruikt werden, grafisch design drukwerk en website, bedenken van publiciteitsacties, maken van promotiefilmpjes.

Back to list
Share