Cripta Scheepers

Cripta Scheepers

Op het podium staan is het overbrengen van een wereld en mensen meenemen in een verhaal. Ik vind het interessant dat het speelt met je realiteitsbesef. We spelen schijnwerkelijkheid, ook al is dat net zo werkelijk als de werkelijkheid. Door de simpele afspraak dit is niet echt "echt" accepteren we een wereld die vreemd, verdrietig, eng, abstract of gevaarlijk is. Ik vind het leuk om in te zien dat niet echt echt is net zo echt als echt echt, en we hebben niet echt echt nodig om te laten zien dat echt echt net zo vreemd is als niet echt echt.

"All the world's a stage."

Projects

BAAL

Anarchistisch, poëtisch, dierlijk en onaf. Baal, het eerste toneelstuk dat Bertolt Brecht op twintigjarige leeftijd schreef, is dit allemaal. Baal vecht tegen burgerlijkheid en is voortdurend op zoek naar de roes van alcohol en seks.

Alles om de eenzaamheid te verdrijven en werkelijk vrij kunstenaar te zijn. Dertien studenten van de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie maken een rauwe muzikale roadtrip. Zij volgen de jonge dichter Baal die weigert zich te conformeren: hij vlucht voor de dood in het leven. Zijn poëzie is het enige, ultieme houvast: Ik wil hemel scheppen! Wild, rood en vraatzuchtig.

Downloads

Internship

Polleke
Nationale Toneel/NTjong, onder regie van Noël Fisher

Back to list
Share