Judith van Rheenen

Judith van Rheenen

Als ik dans dan sta ik in het moment, ben ik puur, kwetsbaar en probeer ik mensen te raken met mijn passie en expressie.


Wat bekent het vak waar je voor bent opgeleid voor je?

Dansen en choreograferen zijn voor mij manieren om mijzelf uit te drukken. Het is een talent waarvan ik blij ben dat ik het zo heb mogen uitdiepen. Het is een heel persoonlijk en creatief proces wat ik wil blijven doorzetten in de toekomst. Dansen maken en ze dansen; ik kan mij niets mooiers bedenken.

Mijn inspiratie krijg ik uit muziek van Philip Glass en Arthur Russell en van choreografieen van Hans van Manen en Ohad Naharin. Deze nummers en dansstukken raken mij en inspireren mij in mijn creatieve ontwikkeling.

 

That's Us

Choreograaf: Judith van Rheenen

Speelperiode: april 2010 - juni 2011

Wat betekent dit project voor jou?

Een duet waar ik erg trots op ben. Het staat voor wie ik ben en waar ik van houd als maker. Ik heb het op meerdere plekken kunnen opvoeren, ook het Amsterdams Studenten Festival, categorie Dans, mee gewonnen.

Other Projects

Een andere eindexamenvoorstelling die ik wil vermelden is 'Het Drieluik', mijn grote afstudeer project bestaande uit 3 stukken. 2 groeps stukken waarvan ik de choreografie heb gemaakt en 1 solo, voor en door mijzelf. Er is ook een opvoering van Het Drieluik te zien in het Vondelpark Openluchttheater.

Back to list
Share