Elise Groenen

Elise Groenen

Course
Production and Stage Management
Class
2006
Specialization

Stage Management

Website
elisegroenen.nl

Blijf niet te lang hangen in je comfortzone. Blijf jezelf prikkelen met dingen die je nog nooit hebt gedaan of spannend vind om te doen. Maar laat je niet sturen door wat anderen van je willen.

Toen ik klein was had mijn moeder een vriend die als technicus werkte voor grote musicalproducties en na mijn eerste bezoek aan zijn werkplek vast stond het voor mij vast: later wilde ik ook iets "achter de schermen" gaan doen! In eerste instantie lonkte de theatertechniek, maar mijn talenten bleken uiteindelijk meer op organisatorisch gebied te liggen.

Gelukkig startte de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten net de Opleiding Productie Podiumkunsten, waar ik met de tweede lichting in 2006 ben afgestudeerd. Hierna ben ik vrijwel direct aan de slag gegaan als 2e Deputy Stage Manager voor Stage Entertainment en heb ik met een aantal mooie producties door Nederland en België mogen reizen.

Maar ik wilde mijzelf nog verder ontwikkelen en ben ik in 2008 een tweede studie gestart: Media, Informatie & Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam, met als specialisatie Informatie Management. Om een brug te slaan met mijn werkzaamheden in het theater heb ik een minor in Marketing gevolgd, die speciaal was toegespitst op projecten in de culturele sector.

Dankzij deze combinatie van opleidingen kon ik tijdens mijn studie al aan de slag als Informatie Specialist bij het Theater Instituut Nederland en later als Product Manager Informatie bij evenementen onderzoeksbureau Respons. Uiteindelijk ben ik na deze omzwervingen weer teruggekeerd bij mijn oude liefde. En na ruim een jaar fulltime met de voorstelling ‘WarHorse’ door Nederland en België te hebben gereisd, ben ik naar Hamburg vertrokken om in het nieuwe Stage Theater an der Elbe als Stage Manager voor 'Das Wunder von Bern' aan de slag te gaan.

Een onbekende acteur die veel te vroeg is overleden aan aids, maar voor 10 levens plezier haalde uit zijn werk.

Alleen de dingen doen die ik leuk vind om te doen. Tot nu toe is dat aardig goed gelukt.

Tussen Kunst & Kitsch

Onderzoek naar de verschillen en overeenkomsten tussen opera en musical: Wat verheft de opera tot kunst terwijl musical als genre onder entertainment valt?

Other Projects

In mijn afstudeerjaar heb ik als specialisatie het stage management team van het Colosseum Theater in Essen (Duitsland) versterkt tijdens de opstart van de musical The Phantom of the Opera.

Video showreel Calling Les Misérables - transition into Paris

Internship

Assistent Voorstellingsleiding, Rigoletto, De Nederlandse Opera
Stagiaire crew, Crazy For You, Stage Entertainment

Back to list
Share