Maandelijkse zondagochtend lezingen georganiseerd door de masteropleiding DAS Creative Producing in samenwerking met Adyen.
Onze lezingen vinden plaats op zondagochtend, om 11.00 uur, Adyen, Rokin 49, Amsterdam. Entree is gratis. Meld je aan via het inschrijfformulier op onze website.
Zondag 13 april staat in het teken van ethiek en politiek van nieuwe technologieën.
OumaimaHajri spreekt over haar missie om technologie in te zetten voor sociale impact. Gedreven door de principes van demystificatie, dekolonisatie en deconstructie, zet zij zich in voor technologie die de samenleving als geheel ten goede komt.
Erik Lint deelt zijn ervaringen met het HetIDlab (Interdisciplinair Digitaal Laboratorium) van de Academie voor Theater en Dans. Samen met studenten, docenten, kunstenaars en onderzoeker wordt in dit lab onderzocht wat nieuwe technologieën kunnen betekenen voor artistieke processen.
Over OumaimaHajri
OumaimaHajri is een expert, academicus en spreker met een sterke interdisciplinaire achtergrond in Data Science, AI/Tech-ethiek en Internationale Betrekkingen. Als Senior Internationaal Adviseur bij de Autoriteit Persoonsgegevens werkt zij aan AI, algoritmes en Europese wetgeving. Daarnaast onderzoekt en adviseert zij over de dekolonisatie en demystificatie van AI om de impact van digitalisering op kwetsbare groepen te beperken. Erkend als een van de "30 Under 30" veelbelovende jonge leiders in Nederland, vertaalt Oumaima complexe theorieën naar toepasbare kaders voor verantwoorde AI. Gedreven door de principes van demystificatie, dekolonisatie en deconstructie, zet zij zich in voor technologie die de samenleving als geheel ten goede komt. Ze heeft een BSc in Internationale Betrekkingen, een MSc in Data Science & Society en een Master in AI Ethics van de Universiteit van Cambridge.
Over Erik Lint
Erik Lint is hoofd Interdisciplinair Digitaal LABoratorium (IDlab) van de Academie voor Theater en Dans (AHK) met een sterke belangstelling voor ‘de kunst van het maken’ en In/Out-put van data. In IDlab Studio exploreert hij met opleidingen, studenten, docenten, kunstenaars en onderzoekers moderne technologische ontwikkelingen zoals VR, AR, XR en Ai, zonder daarbij de antropologie van technologie uit het oog te verliezen. De vraag: waar bevindt zich ons toekomstig podium en publiek?nodigt uit tot anticipatie maar ook tot kritische (zelf)reflectie. Iedere technologische evolutie brengt nieuwe vragen rond de mens-machine relatie met zich mee.
Het IDlab beschikt over een studio voor onderzoek en curriculumontwikkeling ten dienste van opleidingen, studenten, onderzoekers en docenten.
Aansluitend aan deze lezing kunnen geïnteresseerden in de masteropleiding DAS Creative Producing in gesprek met studenten en docenten. Meer informatie over de opleidingen vind je op onze website.
Blijf op de hoogte
Over de samenwerking tussen Adyen en de Academie voor Theater en Dans
In 2022 starten Adyen en de Academie voor Theater en Dans een bijzondere samenwerking om ruimte te bieden voor inspiratie, reflectie en daadkracht in het hart van de stad Amsterdam.
Het bedrijf Adyen is opgericht in 2006, in het centrum van Amsterdam, door een groep Nederlandse ondernemers. Adyen is een betaalplatform dat voor toonaangevende bedrijven over de hele wereld betalingen verwerkt. Momenteel heeft de organisatie meer dan 2000 medewerkers en 27 kantoren over de hele wereld. In 2021 opende Adyen extra kantoorruimte aan het Rokin, in hetzelfde stadscentrum waar de reis van het bedrijf begon. Om zich te verbinden met, en terug te geven aan, de stad Amsterdam, stelt het bedrijf zijn kantoren open voor Amsterdammers in samenwerking met de Academie voor Theater en Dans. Binnen haar onderwijs verkent de academie de manieren waarop kunst kan bijdragen aan het vormgeven van de wereld, vanuit de vaste overtuiging dat kunst mensen en de wereld in beweging kan zetten