Collectieomschrijving

Collectie
De collectie omvat 15.500 toneelteksten, 15.000 studieboeken, 700 titels bladmuziek, 65 tijdschriftabonnementen en 6.700 videoprogramma's. Er is met uitzondering van de videobanden en DVD's een open opstelling.

Toneelteksten
Alle nieuw verschenen Nederlandstalige en in het Nederlands vertaalde teksten worden aangeschaft. Ook teksten in de moderne talen worden in de collectie opgenomen, maar hierbij wordt niet gestreefd naar volledigheid.
Via de link www.denieuwetoneelbibliotheek.nl zijn nieuwe Nederlandse theaterteksten te downloaden, zoals Victory Boogie Woogie van Gerardjan Rijnders, Vrede van Rob de Graaf, MightySociety 6 van De Vroedt en vele anderen.

Studieboeken
De studiecollectie omvat boeken over onder andere: regie, theatertechniek, toneelschrijvers, mime, poppenspel, kostuum, theatergeschiedenis, dramatische werkvormen, klassieke en moderne dans, show/musicaldans, performance en kleinkunst. Ook over onderwerpen als (kunst)management, marketing, pedagogiek, psychologie, kunst en onderwijs is, zij het in mindere mate, literatuur te vinden.

Bladmuziek
Vanaf 1996 wordt bladmuziek verzameld, met name musical liederen, chansons, populaire liederen en popsongs. Bladmuziek wordt niet uitgeleend.

Tijdschriften
De bibliotheek is geabonneerd op de belangrijkste binnen- en buitenlandse tijdschriften met als onderwerp dans, theater en theatertechniek.

Videobanden/DVD's
Vanaf 1980 worden programma's op het gebied van dans, toneelvoorstellingen, televisiedrama, cabaret, musicals, speelfilms, en documentaires met name op het gebied van de kunst en tijdsbeelden opgenomen. Daarnaast zijn registraties van eigen produkties van de Theaterschool aanwezig.

Videobanden en DVD's worden niet uitgeleend. Viewingruimtes zijn aanwezig in de bibliotheek.

Cd-roms
Het is mogelijk een aantal CD-roms te raadplegen in de bibliotheek: Forsythe cdrom, Dance on disk, Encarta en de Fondsendisk.

Aanwinsten
Voor een overzicht van de recente aanwinsten van de Bibliotheek van de Theaterschool, ga naar: Nieuwsflits maart/april 2011


Delen