Inspiratie

Met de Routekaart Duurzaamheid op weg naar een CO2-neutrale en circulaire AHK

Als Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten zijn we ons bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid. Daarom spannen we ons in om de belasting van het milieu zo veel mogelijk te beperken. Benieuwd hoe we dat doen en wat jij hieraan kunt bijdragen? In de infographic Routekaart Duurzaamheid  vind je de route die we hebben uitgestippeld om onszelf in 2035 een Co2-neutrale en circulaire AHK te kunnen noemen.

No music on a dead planet

Frederike Berendsen (Conservatorium van Amsterdam, Pop) studeerde af met het boek No Music On a Dead Planet: a 4 step guide to reducing your environmental impact as an artist in today’s music industry. 
Frederike Berendsen: ‘Ik geloof dat de kunsten een sleutelrol kunnen spelen in het aanpakken van de klimaatcrisis, de grootste uitdaging van onze generatie.

Voeding en energiemanagement met een vegetarisch/veganistisch dieet

Het ATD-platform voor sustainability is bezig met reflectie en het openen van dialogen over hoe we onze relatie met de wereld kunnen verbeteren en de consumptie van dierlijke producten kunnen verminderen.

Verandering heeft tijd nodig. Momenteel kijkt de ATD naar het verbeteren van de toegang tot meer vegetarische/veganistische mogelijkheden. Misschien heb je vragen, zoals: hoe kan ik een plantaardige maaltijd eten en nog steeds optimaal energie overhouden? Ons antwoord hierop is, dat het altijd jouw keuze is wat je eet. Eten moet een bron van energie zijn en iets dat bijdraagt aan een prettige dag.

Heb je hulp nodig bij het opnemen van de juiste hoeveelheid voedingstoffen?
Maak een afspraak via de Health & Performance agenda.

Wil je meer weten? Ga dan naar deze websites:
Voedingscentrum (Nederlands)
Mysportscience een betrouwbare bron van informatie (Engels)
I'm a Foodie  Nog meer tips om goedkoop en gezond te eten (Nederlans)
Healthy diet (Engels)

Meer weten?
Download de PDF

Theatre Green Book: Duurzaamheid in de Schijnwerpers

In het licht van een toenemende klimaatcrisis presenteert de podiumkunstensector het Theatre Green Book - een essentieel initiatief dat acteurs, dansers en makers gidst richting een duurzamere praktijk. Ontwikkeld in samenwerking tussen de VPT, VSCD, en NAPK, is het doel van deze Nederlandse editie helder: een uniforme, gedeelde standaard neerzetten om zowel producties als gebouwen te verduurzamen en zodoende bij te dragen aan de internationale klimaatdoelstellingen. Of je nu nieuw bent in het veld van duurzaamheid of reeds actief betrokken, het Theatre Green Book biedt een concrete basis, praktische richtlijnen en inspireert tot een collectieve beweging richting een groenere podiumkunstensector.

Lees hier de Nederlandse versie van The Theatre Green Book

Delen