Waarom heeft Atlas mijn prullenbak gejat?

Sinds 1 september 2023 staat er een indrukwekkend beeld in de hal. Diens naam is Atlas. Sjoerd Sporken, facilitair medewerker en voorzitter van het Platform Sustainability vertelt ons over het hoe en waarom ervan:

'Vorig jaar hadden we in ons pand aan de Jodenbreestraat 346 afvalbakken. Die hadden allemaal een plastic zak en die werd elke dag verwisseld. Ook als er alleen een klokhuis of een propje in zat. 
Op voorspraak van het AHK Duurzaamheidsplatform zijn, AHK breed, alle oude prullenbakken weggehaald. Nu hebben we er nog maar 56. Die staan allemaal op de gangen zodat iedereen erbij kan. In de toiletten en badhuizen houden we de oude bakken. En naast elke restafvalbak staat altijd een papierbak zodat het makkelijker is om te scheiden. Op een aantal plekken, waar een keukenblok is, staat er ook een glasbak bij. 
Nu moeten we allemaal verder lopen met ons afval. Dat is soms irritant. Maar misschien is even in beweging komen best nuttig en lukt het ons om afval beter te scheiden en minder plastic te verbruiken. We gaan tenslotte naar een circulaire economie.  

Het Atlasbeeld is gemaakt door Daan Westendorp en Judith van de Pas van het decoratelier. 

Voor mij laat het zien dat we allemaal samen Atlas zijn. Wij moeten samen de aarde dragen.' 

 

Delen