Sophie van Hoorn

Over Sophie van Hoorn

Sophie van Hoorn, zij/haar, is filosoof en werkt als docent in het kunstvakonderwijs. Ze studeerde in 2010 af aan de opleiding Productie Podiumkunsten en volgde daarna de bachelor en master Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar master specialiseerde ze zich in de relatie tussen kunst en politiek. Momenteel is ze werkzaam als docent Filosofie, docent Interpersoonlijk Sensitief en mentor aan de Academie voor Theater en Dans, de Nederlandse Filmacademie en de master DAS Creative Producing.

Voordat Sophie als fulltime docent werkzaam was, werkte ze als creatief producent, programmamaker, dramaturg en regie-assistent voor diverse culturele instellingen zoals De Warme Winkel, Via Rudolphi Producties, Frascati Producties, ITA/Expanding Theatre en Via Berlin.

Waarom is fair practice belangrijk voor mij: 

Naar mijn idee werken we in de Fair Practice Module gestaag aan een onzichtbare maar niet minder waardevolle ‘schimmellaag’. Een metafoor dat ik ontleen aan schrijfster, historica en activist Rebecca Solnit:

’After a rain mushrooms appear on the surface of the earth as if from nowhere. Many come from a sometimes vast underground fungus that remains invisible and largely unknown. Uprisings and revolutions are often considered to be spontaneous, but it is the less visible long-term organising and groundwork – or underground work – that ofter laid the foundation.’

Niemand weet of die in diens leven dergelijke paddenstoelen mee gaat maken, maar ik ben ervan overtuigd dat niets zonder invloed blijft. Zo ook de Fair Practice Module en het inspirerende werk van studenten wat daaruit voortkomt.

 

Delen