Openingsbijeenkomst met SOUTH BOOM BOOM en Acuerpadas Papaya Kurir

Datum/tijd: 9 januari, 17:30 – 19:00 uur
Locatie: Hal – Academie voor Theater en Dans - Jodenbreestraat 3  
Bijdragers: Lectoraat + South Boom Boom project Yujing Liu (BA SNDO), Mario Lopes (DAS Choreography), Flavia Pinheiro (THIRD) en Sofia Castro (BA SNDO), Papaya Kuir, Paula Montecinos (THIRD).    

Kom naar de foyer voor drankjes, snacks en een open mic-sessie voor de start van de Onderzoeksmaand en om de lancering van de publicaties SOUTH BOOM BOOM en Somatic Laboratory - trans* Latinx memories te vieren. SOUTH BOOM BOOM is een meertalige verzameling van performatieve teksten die voortkomen uit een project van de DAS Graduate School en waarin bijdragen van kunstenaars die deelnemen aan de theater- en choreografieprogramma's, alumni en genodigden worden gecombineerd. Onder redactie van Mario Lopes, Flavia Pinheiro en Tom Oliver met Laura Cull Ó Maoilearca, maakt deze speciale sectie deel uit van het grotere, meerjarige project SOUTH BOOM BOOM dat “kunstenaars uitnodigt om het belang van afwijkende onzichtbaarheid in kunst en onderwijs te bespreken om bij te dragen aan kennis over hoe instellingen een antiracistische en antikoloniale agenda kunnen formuleren en uitvoeren.” Een van de rode draden van de teksten is de bevestiging van collectiviteit en "collectief doen" (Lopes) boven individualisme in artistiek onderzoek. Met lezingen van: Yujing Liu (BA SNDO), Mario Lopes (DAS Choreography), Flavia Pinheiro (THIRD) en Sofia Castro (BA SNDO). Papaya Kuir zal ook een fanzine lanceren met bijdragen van de Latinx Kuir Community. Papaya Kuir is een intersectioneel feministisch collectief voor en door trans en lesbische Queer Latinx asielzoekers in Nederland, waaronder Paula Montecinos (THIRD).

Acuerpadxs, is een zine die geschreven verhalen, notities, collages en visuele sporen van trans*latinx migrantengemeenschappen in Nederland samenbrengt. Het materiaal is gemaakt in de context van een somatisch laboratorium - Trans*latinx herinneringssessies georganiseerd met het Papaya Kuir-collectief, met als doel leer- en kennisproductieprocessen te democratiseren, waarbij ondersteunende netwerken en kruisbestuiving tussen academische en artistieke ruimtes en basisgemeenschappen die geen toegang hebben tot deze genezende technologieën worden gecreëerd.
Deze zine is een collectief archief om herinneringen aan ontheemding, migratie en transitie, waarmee trans- en queer latinx-vluchtelingen/migranten/asielzoekers te maken hebben, te delen, te verwerken, te integreren, te transformeren en te politiseren.

Redacteuren:
Jack Porter
Paula Montecinos

Organisatie:
Papaya Kuir Collective

Met de financiële steun van:
Papaya Kuir Collective
Platform 2025 - Diversity and inclusion ATD
DAS Research Funds
 
 South Boom Boom in the Performance Philosophy journal  https://www.performancephilosophy.org/journal/issue/view/15

 

 

 

Delen