Carly Everaert

Carly Everaert

Researcher

Department
DAS Research

Carly Everaert - Onderzoeker 'Belichaamde Kennis in Theater en Dans'

Carly Everaert is sinds 1986 kostuumontwerper. Ze leerde het vak door te oefenen. Sindsdien ontwierp ze kostuums voor grote opera's om solo te spelen voor alles daartussenin. Haar werk draait om gelaagdheid en hoe het mengen van alledaagse materialen in ontwerpen een geheel nieuwe illusie kan creëren.

In 2003 en 2015 werd ze uitgenodigd om Nederland te vertegenwoordigen voor het Nederlands Paviljoen op de PQ, de wereldtentoonstelling over theaterontwerp. Ze ontving de Plombina voor haar oevre in 2001 bij de start van het vrouwentheaternetwerk. In 2011 ontving ze - samen met het hele artistieke team - de Wijnberg Scenografieprijs voor The Tempest onder regie van Liesbeth Coltof. In 2012 ontving ze een “zilveren krekel” voor haar ontwerpen voor Mehmet de Veroveraar en Pinokkio.

Ze ontwierp de salons voor Atelier D. Samen met Sjoerd Wagenaar startte en leidde ze de masterscenografie van het Frank Mohr Instituut in Groningen. Ze doceert kostuumontwerp aan de theaterschool Amsterdam (AHK) en ontwerpworkshops bij Theaterdagproductie in Gaza. Ze is een actief lid van de open Platform Scenography.

Onderzoeksbeschrijving 

Carly is geïnteresseerd in onderzoek naar lichaam, kostuum en beweging in Nederland, een onderwerp dat nog niet veel is onderzocht. 

Terug naar lijst
Delen