Kunst en Duurzaamheid - DAS Creative Producing keynote lezing  

zondag 14 mei 2023, 11:00 - 12:00 uur
Adyen Rokin 49
Rokin 49
1012KS Amsterdam

Actuele thema's, kunst en ondernemerschap

Onze lezingen vinden plaats op zondagochtend, om 11.00 uur, Adyen, Rokin 49, Amsterdam Entree gratis. Meld je aan via het aanmeldformulier of mail naar dascreativeproducing@ahk.nl.  

Maandelijkse zondagochtend lezingen georganiseerd door de masteropleiding DAS Creative Producing in samenwerking met Adyen, O2Lab en DAS Research.   
Download de informatie over de lezing als PDF

Op zondagochtend 14 mei sluiten we onze reeks keynotes af samen met Climate Imaginaries at Sea, een samenwerking met DAS Research. Transdisciplinair wetenschappelijk onderzoeker en maker Saskia de Wildt zal komen vertellen hoe hen vanuit een creatieve invalshoek diens onderzoek naar ethische manieren van inheemse en westerse kennis samenbrengen, benadert.   

Voor diens PhD aan Queen’s University, Canada, onderzoekt Saskia ethische praktijken en kennis-relaties tussen Inuit en westerse wetenschappers rondom het monitoren van ijsberen in Nunavut. We gaan in gesprek over hoe creative practice and production kan bijdragen aan dekoloniale onderzoeksrelaties. Hoe kan westerse wetenschap zich op betekenisvolle wijze verbinden aan- en leren van inheemse kennis en waardensystemen? En hoe positioneer je jezelf als niet-inheemse onderzoeker/maker binnen dit soort vraagstukken?   

Saskia de Wildt (zij/hen) is een geboren en getogen Amsterdammer. Hen heeft lang gewerkt in de Nederlandse filmindustrie als Art-director, en daar de vormgeving verzorgd voor meerde prijswinnende producties. In 2014 startte Saskia een master Internationale Ontwikkeling, en nu volgt hen een PhD traject in milieustudies.  Altijd vanuit de artistiek/creatieve invalshoek, staan vragen rondom kennispolitiek, ethische relaties en dekoloniaal onderzoek en -praktijk centraal in diens werk.   

Naast het schrijven van diens PhD proefschrift, is Saskia ook verbonden aan het lectoraat Creative Media for social change van de HvA, en produceert- en treed hen op als dragking binnen The House of Løstbois, een dragking collectief, door hen mede opgericht in 2019, gevestigd in club chUrch, Amsterdam.    

Deze lezing is nederlands gesproken.  

Aansluitend aan deze lezing kunnen geïnteresseerden in de masteropleiding DAS Creative Producing in gesprek met studenten en docenten. Meer informatie over de opleiding en aanmelden voor de selecties vind je op onze website.  

Blijf op de hoogte:  

Instagram/Facebook/Linkedin  

 

Over de samenwerking tussen Adyen en de Academie voor Theater en Dans  

In 2022 starten Adyen en de Academie voor Theater en Dans een bijzondere samenwerking om ruimte te bieden voor inspiratie, reflectie en daadkracht in het hart van de stad Amsterdam.  

Het bedrijf Adyen is opgericht in 2006, in het centrum van Amsterdam, door een groep Nederlandse ondernemers. Adyen is een betaalplatform dat voor toonaangevende bedrijven over de hele wereld betalingen verwerkt. Momenteel heeft de organisatie meer dan 2000 medewerkers en 27 kantoren over de hele wereld. In 2021 opende Adyen extra kantoorruimte aan het Rokin, in hetzelfde stadscentrum waar de reis van het bedrijf begon. Om zich te verbinden met, en terug te geven aan, de stad Amsterdam, stelt het bedrijf zijn kantoren open voor Amsterdammers in samenwerking met de Academie voor Theater en Dans. Binnen haar onderwijs verkent de academie de manieren waarop kunst kan bijdragen aan het vormgeven van de wereld, vanuit de vaste overtuiging dat kunst mensen en de wereld in beweging kan zetten.  

Delen