Collectie Fonds

Stichting Fondsen de Theaterschool heeft een Collectie Fonds opgezet naar aanleiding van een bijzondere schenking, de kostuums van Ansje van Dijk.

Ansje van Dijk geeft sinds jaar en dag les bij de ATD-opleidingen Scenografie en Productie Podiumkunsten. Zij maakt daarbij gebruik van haar bijzondere collectie kostuums en ornamenten, die zij ooit met dit doel is gaan verzamelen. Vanuit de gedachte dat de collectie voor het onderwijs behouden moet worden, heeft Ansje de kostuums aan de Academie voor Theater en Dans geschonken. Het bijzondere van de collectie is dat die niet museaal wordt benaderd, maar mag worden gebruikt en gedragen. Ansje wil studenten het verband laten ervaren tussen de materialen en het gedrag van mensen.

De Academie voor Theater en Dans heeft zich verplicht om de collectie te beheren en in te blijven zetten voor onderwijsdoeleinden. De Academie is er trots op zo te kunnen bijdragen aan het behoud - en vooral ook het gebruik ten behoeve van het onderwijs - van deze prachtige en unieke collectie.

Dit fonds biedt zeker ook mogelijkheden voor andere collecties. Heeft u een verzameling die past bij de doelstellingen van de Academie voor Theater en Dans en overweegt u die aan de school te schenken? We overleggen graag met u de mogelijkheden. Neem dan contact op met: info@ahk.nl of 020-527 76 53 t.a.v. Bart Kusters. 

Voor conservering, restauratie en opslag van de kostuums is geld nodig. Uw donatie is welkom op NL73ABNA0411741063 t.n.v. Stichting Fondsen de Theaterschool te Amsterdam o.v.v. Collectie Fonds.

Delen