Open Call André Veltkamp Beurs 2024

Beste afstudeerders,

Deze open call voor de André Veltkamp Beurs 2024 is een oproep aan alle afstudeerders die dit jaar afstuderen met een bijzonder afstudeerwerk. Het ATD Fonds heeft vorig jaar gekozen voor een nieuwe procedure waarbij studenten zelf kenbaar maken in aanmerking te willen komen voor toekenning van de Beurs.

Meld je aan voor een pitch en ontmoeting met de commissie

De André Veltkamp Beurs is bestemd voor een afstudeerproductie van de Academie voor Theater en Dans die uitblinkt door betrokkenheid bij de samenleving van vandaag. Waarbij wordt gekeken naar het makerschap, het team, eigenheid, gedrevenheid en oorspronkelijkheid. Uitgangspunt is dat de jury namens ATD-Fonds kiest voor een productie met een bijzondere artistieke signatuur. Welke productie verdient volgens jullie een tweede leven en dus een nieuw publiek?

Ben jij ervan overtuigd dat jouw productie in aanmerking komt voor toekenning van de André Veltkamp Beurs, meld je dan voor 1 augustus aan voor een pitch en ontmoeting met de commissie, bestaande uit alumni en collega’s uit het werkveld. Middels het online aanmeldformulier geef je antwoord op een aantal vragen. De commissie zal op 11 september kandidaten, cq teams uitnodigen voor een presentatie en gesprek. Voor die bijeenkomst kun je zelf een presentatievorm bedenken waarmee je de commissie kunt laten zien waarom jouw voorstelling een tweede leven verdient.

Save the date!
Maandag 30 september 2024 zal tijdens een publiek evenement in de hal van de Academie voor Theater en Dans de André Veltkamp Beurs, de Top Naeff prijs en de Henny Kamerman Dansersprijs worden uitgereikt. De beurs is een toekenning van 1.000,- en steun vanuit het ATD Fonds voor onderzoek naar een herneming van de productie.

We hebben ons best gedaan alle afstudeerders 2024 per mail te benaderen. Heb je geen mail ontvangen? Excuses! En we zien je aanmelding graag tegemoet.

Delen