Module | Lanceer je project

dinsdag 05 januari 2021, 19:00 - 21:30 uur
AHK Culture Club
Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam

Je gaat een project lanceren, misschien wel samen met anderen. Spannend. Leuk. Maar hoe pak je dat goed aan? Hoe stel je een solide projectplan op? Kun je de startfase al laten financieren? Welke financieringsvormen zijn er eigenlijk? Hoe zit dat met fondsen en subsidies? En hoe communiceer je met je potentiele publiek of afnemer? En hoe overtuig je belangrijke beslissers zoals programmeurs en ‘gatekeepers’ dat je project de moeite waard is? Leer het in deze module.

Les 1 | Concept ontwikkeling
Dinsdag 5 januari 2021 van 19:00-21:30 uur, door Wendy van Os
Je wilt je ideeën helder verwoorden. Mensen warm maken voor je plan zonder ooit met je mond vol tanden te staan. Stroop je mouwen maar op. In deze les gaan we in op de bouwstenen van een goed plan. Je ontdekt welke vraagstukken belangrijk zijn om te beantwoorden. Met jouw projectplan breng je structuur aan in je plannen en kun je ook fondsen en andere partners gaan aanschrijven.

Les 2 | Fondsenwerving & Financieringsmix
Dinsdag 12 januari 2021 van 19:00-21:30 uur, door Simone van Bennekom
Kaartjes verkopen aan je publiek is één manier om de kosten te dekken. Maar wat als deze inkomsten te weinig zijn? Welke andere wegen zijn er om je project te financieren? Wat dacht je van crowdfunding, vriendensystemen en sponsoring? Ook fondsen kunnen co-financier worden van je project. Wat zijn belangrijke (on)geschreven regels om je kans op financiering te vergoten?

Les 3 | Communiceer met gatekeepers
Dinsdag 19 januari 2021 van 19:00-21:30 uur, door Wendy van Os
Hoe breng je jezelf en je project aan de man bij belangrijke ‘beslissers’ in jouw werkveld? Hoe word je geprogrammeerd en hoe benader je eigenlijk een programmeur? Hoe zorg je dat jouw project gerecenseerd wordt? Hoe kom je in contact met mensen die ertoe doen? In deze les komen verschillende sleutelfiguren aan het woord en vertellen ze wat voor hen belangrijk is. Hier kun je in het boosten van je project je voordeel mee doen. Een uniek en leerzaam kijkje in de keuken!

Les 4 | Communiceer met je publiek en afnemer
Dinsdag 26 januari 2021 van 19:00-21:30 uur, docent wordt nader bekend gemaakt
Communiceren met je publiek is óók een creatief proces, precies in het verlengde van je kunstuiting. Het gaat in marketing steeds meer om verbeelding en beleving. Daar gaan we in deze les dieper op in. Je leert je doelgroepen beter kennen door je in hen te verplaatsen, je leert hun verwachtingen te managen en je doorziet hoe je met communicatie hun beleving kunt versterken.

Voor wie
Deze module is voor studenten en alumni van de AHK die een eigen project willen realiseren en gedekt willen krijgen.

Kosten
De kosten voor deze module zijn 20 euro. De tickets worden vanaf begin december verkocht.

Iedere dinsdag van 19:00 tot 21:30 uur
We zien je graag in de AHK Culture Club op het Marineterrein. Ticketverkoop start vanaf december. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Je betaalt slechts € 10 tot € 25 per module (dat is omgerekend € 5 per les).

Voertaal
De voertaal van deze module is Nederlands. Deze module wordt ook in het Engels gegeven.

Locatie
AHK Culture Club
Marineterrein Amsterdam
Kattenburgerstraat 5
gebouw 027 K
1018 JA Amsterdam

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar ondernemen@ahk.nl

Delen