ATKA 4 Eigen werk: Man van zijn woord

Wednesday 27 March 2019, 20:00 - 21:00 uur
Academie voor Theater en Dans
Jodenbreestraat 3
1011 NG Amsterdam

Afstudeersolo van Roán ten Cate, Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie Lichting 2019

In Man van zijn woord vertelt een student literatuurwetenschap trots over zijn vader, die schrijver is. De brieven die ze elkaar schrijven over Homerus, Dostojevski en Cruijff laten hun bijzondere relatie zien; een relatie die gebaseerd is op een gedeelde liefde voor literatuur. Dat de zoon zijn vader al vijftien jaar niet heeft gezien, doet niets af aan deze unieke band – althans: zo lijkt het.

De eenzame positie van de mens in een absurde wereld die volstrekt zin-, en betekenisloos is, komt met een lastige keuze: de pijnlijke waarheid onder ogen zien of vluchten in een troostende leugen. Het door de Dood van God en het ongeloof in de Grote Verhalen ingeleide ‘Post-truth’-tijdperk met #alternativefacts lijkt vooral te leiden tot nog meer verhalen: wat zegt dit over de mens en zijn (on)vermogen om te dolen door een oneindig niets?

Man van zijn woord
is een monoloog gespeeld door Roán ten Cate en is geschreven door Roel Meijvis. In hun eerste samenwerking onderzoeken zij deze vragen in een poging om tot een antwoord te komen op de vraag wat vandaag de dag nog de betekenis is van verhalen in een wereld waarin de waarheid niet meer zou bestaan. 

Spel: Roán ten Cate
Tekst: Roel Meijvis
Concept: Roel Meijvis & Roán ten Cate
Spelbegeleiding: Xander van Vledder
Scenografie: Thomas Maas
Techniek: Luc Huisman
Productie: Belle Lammers
Met dank aan: Chiel ten Cate, Jurrian van Dongen, Frits van Driel, OBA

Reserveren:
U kunt online kaarten reserveren. Klik op de datum van uw keuze en volg de instructies:
27 (try-out) 20.00
28 (première) 20.00
29 Maart 20.00
30 Maart 14.00

Locatie:
Academie voor Theater en Dans, Jodenbreestraat 3, Amsterdam,  Studiovoorstelling

Delen