MTD: Bold in Motion

woensdag 13 juni 2018, 20:00 - 22:30 uur
Academie voor Theater en Dans
Jodenbreestraat 3
1011 NG Amsterdam

Bold in Motion is een samenwerking van toonaangevende choreografen en gedreven danstalent in een divers programma van vier performances in één voorstelling. De eerste-, tweede- en derdejaarsstudenten van de opleiding Moderne Theaterdans worden in Bold in Motion uitgelokt om hun fysieke, creatieve capaciteiten en hun danstheatrale persoonlijkheid volledig in te zetten. Samen met hedendaagse dansmakers uit binnen- en buitenland creëren zij stukken die gezien mogen worden.

Serge Arthur DODO uit Ivoorkust danste onder andere bij Harold Van Buuren (Zuid-Afrika) en Gabi Glinz (Zwitserland). Hij is choreograaf van zijn gezelschap King’Art waarmee hij internationaal werkt. Dit jaar werkt hij samen met de eerstejaars studenten van de opleiding Moderne Theaterdans aan een nieuwe productie.

Antonin Comestaz uit Frankrijk gaat aan de slag met de tweedejaars studenten. Comestaz is na zijn succesvolle carrière als danser bij grote gezelschappen sinds 2013 werkzaam als choreograaf. Hij won verschillende prijzen.

Astrid Boons danste bij Dansgroep Amsterdam en Nederlands Dans Theater 2 voordat zij zich in 2013 verbond aan de GöteborgsOperans Danskompani. Hier maakte zij ook haar eerste choreografische werk. Boons heeft sindsdien veel succes met haar werk en ze heeft meerdere prijzen gewonnen. In samenwerking met een deel van de groep derdejaars studenten maakt zij een nieuwe productie voor Bold In Motion.

Daniele Ninarello zal met het andere deel van de groep derdejaars werken. Hij werkte met meerdere internationale choreografen zoals Bruno Listopad, Felix Ruckert, Virgilio Sieni. Sinds 2007 presenteert hij zijn werk als choreograaf internationaal.

U kunt online kaarten reserveren. Klik op de datum van uw keuze en volg de instructies:

13 juni 20:00 uur
14 juni 20:00 uur
15 juni 20:00 uur
16 juni 20:00 uur

Locatie: Academie voor Theater en Dans, Jodenbreestraat 3, Amsterdam, Danstheater

26 en 27 juni 20:30
reserveren via korzo.nl

Locatie: Korzo, Prinsestraat 42, Den Kaa

 

Delen