ATKA 4: De Vreemdeling

dinsdag 17 oktober 2017, 20:00 - 20:45 uur
Academie voor Theater en Dans
Jodenbreestraat 3
1011 NG Amsterdam

Afstudeervoorstelling Danny Westerweel aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie  (ATKA 4)
De voorstelling De Vreemdeling is een bewerking van het gelijknamige boek, geschreven door Albert Camus. De Vreemdeling (1942) verhaalt over een onverschillige man die in de problemen komt als hij op een dag een man doodschiet. Hij heeft er geen verklaring voor, behalve dat het door de zon kwam. Na een proces wordt hij veroordeeld tot de doodstraf en belandt hij in de gevangenis, waar hij zijn executie afwacht, maar niet zonder de dood te verachten.

Citaat uit de toneeltekst
‘Op een dag kreeg ik een telegram van het tehuis: ‘Moeder overleden. Morgen begrafenis. Hoogachtend.’ Ze was die dag gestorven. Of misschien de dag ervoor. Ik weet het niet. ‘Moeder overleden. Morgen begrafenis. Hoogachtend.’ Dat zegt niets. Misschien was het de dag ervoor. Mijn baas heb ik twee dagen verlof gevraagd en gezien de reden kon hij dat niet weigeren. Maar hij keek niet blij. Ik heb zelfs tegen hem gezegd: ‘Ik kan er ook niets aan doen’. Daar heeft hij niet op geantwoord. Dus vond ik dat ik het beter niet had kunnen zeggen. Ik hoefde me ten slotte niet te verontschuldigen. Het lag meer voor de hand dat hij mij zou condoleren.’

Credits
Tekst - Albert Camus
Toneelbewerking - Danny Westerweel
Spel - Danny Westerweel
Regie - Nina Spijkers
Scenografie - Lisanne Bovée
Techniek - Thijmen Lemminga
Productie - Eva Banning
Met oneindig grote dank aan - Jurrian van Dongen, Désirée Delussu, Lois Maat, Annebeth Vlietstra & Yvette Fijen

Reserveren
U kunt online kaarten reserveren. Klik op de datum van uw keuze en volg de instructies:

Dinsdag 17 oktober 20:00 uur (try-out)
Woensdag 18 oktober 20:00 uur (première)
Donderdag 19 oktober 20:00 uur
Vrijdag 20 oktober 20:00 uur
Zaterdag 21 oktober 14:00 uur

Locatie: lokaal 8.14 Academie voor Theater en Dans, Jodenbreestraat 3, Amsterdam
Verzamelen in de hal.

Delen