Producing the Future: Kunst en Politiek

zondag 24 september 2017, 15:00 - 19:00 uur
Veem House for Performance
Van Diemenstraat 410
1013 CR Amsterdam

Deze zondagmiddag gaat Anne Breure, artistiek directer Veem House for Performance, in gesprek met Wouter Hillaert, hoofdredacteur van Rekto:verso over de stelling: “Wij mogen niet niet-politiek zijn”.

•    Datum: 24 september 2017
•    Aanvangstijd: 15:00 uur
•    Tickets: € 5,-; reserveren http://bit.ly/DASCPtickets170924
•    Locatie: Veem House for Performance


Wouter: “Waar zijn het vrije denken en de verbeelding in hoe het theater zichzelf organiseert? Hoe meer we op het podium een alternatieve kijk verdedigen, hoe meer onze organisaties het doen zoals de rest van de wereld: harder werken als regel, vliegen tegen de sterren op, liefst een vent aan de top en de kleurlingen buiten de muren. Natuurlijk doen we ons best. Maar het klopt toch wel dat er iets niet meer klopt?”

Anne: “Maar zo is het overal, ook buiten de kunsten," zei de man die al heel wat langer mee loopt in de sector dan ik. “Dat de voorkant niet altijd strookt met de achterkant.” “Ja”, zei ik, “Dat is zo. Maar is dat niet precies de reden dat wij het anders moeten doen? Hebben wij, juist wij de kunsten, niet de verantwoordelijkheid om vanuit onze gesubsidieerde positie te laten zien dat het ook anders kan? We mogen niet niet-politiek zijn.”

Anne Breure is directeur van Veem House for Performance, bestuurslid kunsten '92 en lid van de politiek partij D66. Lees hier de State of the Youth (opening Vlaams Theaterfestival) die zij eerder deze maand uitsprak: www.theaterfestival.be/state-the-youth-anne-breure/.  

Wouter Hillaert is hoofdredacteur van Rekto:verso en recensent. Hij is tevens een van de initiatiefnemers van 'hart boven hart’, een burgerinitiatief dat zich tegen de besparingsplannen van de regering verzet. Hillaert sprak vorig jaar een spraakmakende State of the Union uit tijdens de opening van het Vlaams Theaterfestival: www.kunsten92.nl/wp-content/uploads/2016/08/Openingstoespraak-Wouter-Hillaert.pdf

Producing the Future / Context
Breure cureert het eerste blok van de proefmodule 'Context' in het kader van de te ontwikkelen masteropleiding DAS Creative Producing/creative entrepreneurship in the arts. De module ‘context’ onderzoekt de context waarin de producent het werk van kunstenaars plaats. Het eerste blok van de module staat in het teken van kunst en politiek. Komende maanden worden er in het kader van de module nog verschillende lezingen georganiseerd met thema’s als kunst, diversiteit, sociale en culturele antropologie, kunst en sociologie en rechtsgeleerdheid.

Delen