To the edge 3 - Dalton Jansen

  • Choreograaf: Dalton Jansen i.s.m. de dansers  
  • Performers: Dalton Jansen - Adam Khazhmuradov - Giovanni Pisas  
  • Dichter: Elten Kiene  
  • Componist: Tom van Wee  
  • Spoken word: Fred Santos Mendes Do Vale
  • Styling: Odair Pereira  

Terwijl dichter Elten Kiene To The Edge 3 opent met de woorden ‘Er is geen draaiboek voor vriendschap…’, ontmoeten drie vrienden elkaar op de vloer. Al snel blijkt dat er onderling veel wrijving is. Hoe gaan ze hiermee om? Gaat iedereen mee met de groep? Of bewandelen ze liever hun eigen pad, ook al is het misschien eenzaam?  

Nek aan nek vechten de drie mannen op een paar vierkante meter. Even snel kloppen handen troostend op schouderbladen of houdt iemand een luisterend oor aan een borstkast. Een sprong op een schouder, een worp er weer vanaf. Er lijkt inderdaad geen draaiboek te zijn voor vriendschap... 

Choreograaf Dalton Jansen nodigt in To The Edge 3 het publiek uit om samen met hem en zijn dansers in een achtbaan van emoties te stappen. Het spelen met begrippen als kwetsbaarheid, kracht, zwakte, grenzen, relaties en ruimte is kenmerkend voor Dalton’s werk. Steeds gaat hij de dialoog aan met zijn publiek door zeer persoonlijke maar tegelijkertijd universele kwesties aan te pakken en in zijn choreografieën te verbeelden. 

Deze voorstelling is het laatste deel van het To The Edge drieluik dat hij maakte onder de vleugels van Productiehuis Theater Rotterdam. Elk deel vertelt een ander verhaal en kan los gezien worden. 

Over Dalton Jansen 
Danser en choreograaf Dalton Jansen studeerde in 2018 af aan de opleiding Urban Contemporary (JMD) in Amsterdam. Zijn choreografieën begeven zich op het snijvlak van hiphop en contemporary dance. Dalton sleepte de afgelopen jaren verschillende prijzen in de wacht, zo won hij in 2021 de BNG Bank Dansprijs voor To The Edge 3. Ook richtte hij in dit jaar zijn eigen dansgezelschap BLACK BIRDS op. Hij deed in het kader van de nieuwe makers subsidie van Fonds Podiumkunsten, onderzoek naar zijn eigen dansvocabulaire onder de vleugels van Conny Janssen Danst, DOX en Productiehuis Theater Rotterdam. Hij heeft de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht (een stimuleringsprijs voor veelbelovend choreografietalent die (nog) geen structurele subsidie ontvangt, gewonnen! De 10.000 euro heeft hij meteen na de uitreiking op het podium gedeeld met zijn 2 collega’s die ook genomineerd waren. 

Over Adam Khazmuradov:
Afgestudeerd in 2019 maakt UC (JMD) alumni Adam sinds zijn 4e stage jaar regelmatig deel uit van de Hofesh Schechter Company. Ook danste hij mee in producties van INNE Creations, Iván Pérez. Nightshifter van Temper Theatre, Withering and Capricho van Fernando Troya en Dalton Jansen alsmede choreografen als Heidi Vierthaler, Paul Sadot en Maxine Doyle.

Over Giovanni Pisas:
Na zijn start bij de 5 o’clock class vervolgde Giovanni zijn studie bij de UC (JMD) waar hij afstudeerde in 2019. Sindsdien werkte hij o.a. bij Dox en in verschillende projecten samen met Dalton Jansen. Giovanni is ook live te zien in Last Line.

Over Tom van Wee:
Afgestudeerd aan de Urban Contemporary (JMD) opleiding in 2015. Tijdens zijn opleiding lag zijn passie al bij het componeren van muziek en na zijn afstuderen heeft hij zich hier volledig op toegelegd. Hij componeerde onder andere muziek voor Heidi Vierthaler (NDT/AHK), Dalton Jansen (Theater Rotterdam) en Artbeat Amsterdam (Theater Utrecht/DOX). Hij houdt van de kracht van improvisatie en creëert graag samen met de dansers op de vloer. Sinds 2018 werkt hij samen met Anne Suurendonk wat er toe leidde dat hij ook live op het podium zijn muziek/zang ging performen, zoals in de voorstelling Bloedband van Anne Suurendonk in 2020


Locatie:
Grote Zaal - aanvang 19:30 uur
Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Nes 45, Amsterdam

Data en tickets reserveren:
Donderdag 30 juni
Vrijdag 1 juli
Zaterdag 2 juli

Delen