Selemat Jalan - Ricky & Claire

Makers/ performers: Claire de Caluwe & Ricky Nainggolan 

Piano: Ad van Dijk

Tijdens hun opleiding Urban Contemporary (JMD) waren Claire en Ricky klasgenoten van elkaar en zochten zij elkaar vaak op om samen interdisciplinaire projecten te ontwikkelen. Een jaar nadat zij beide afstudeerden, komen zij weer samen. Speciaal voor het afscheid van de opleiding maakte zij Selemat Jalan, een kort stuk waarin zang en dans worden gecombineerd.

Over Claire:
Claire de Caluwe werd geboren in 1999 in Amsterdam. Toen ze jong was begon ze met balletdansen aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam. Daarna maakte zij haar vooropleiding in dans af bij Codarts in Rotterdam. In 2021 behaalde zij haar diploma bij Urban Contemporary (JMD). In haar 4e studiejaar liep zij stage bij het Scapino Ballet in Rotterdam. Daarna heeft zij gewerkt in Duitsland en Italië, en nu werkt zij als model en freelance danser in Rotterdam.

“Als hedendaagse danser vind ik waarde in communicatie door beweging. Hoe kunnen lichamen met elkaar communiceren op een manier dat we de ervaring naar het publiek kunnen brengen? Kunst is een poëtische vertaling van het leven. Ik raak geïnspireerd door samenwerkingen en projecten die een combinatie zijn van interdisciplinair werk.”

Over Ricky:
Ricky behoort tot de één-na-laatste lichting studenten van de Urban Contemporary (JMD) opleiding, hij studeerde af in 2021. In zijn stage jaar danste hij bij Conny Janssen Danst en heeft in het seizoen erna gewerkt bij Sally Dansgezelschap Maastricht. Hij is nu zijn focus aan het verleggen op de verdere ontwikkeling van zijn eigen muziek en zijn oude liefde, het acteren. In het najaar 2022 zal Ricky te zien zijn op het witte doek in de bioscoop.


Locatie:
Grote Zaal - aanvang 19:30 uur
Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Nes 45, Amsterdam

Data en tickets reserveren:
Donderdag 30 juni
Vrijdag 1 juli
Zaterdag 2 juli

 

Delen