Fiftyone/fourtynine - Remy Tilburg & Emma Evelein

Film

Performers / choreografie: Emma Evelein & Remy Tilburg

Introductie door Emma Evelein

Het duet Fiftyone-Fortynine benoemt de mannelijke en vrouwelijke energie in ons allemaal, en de verschuivende dominantie tussen de twee. Twee dansers geven uitdrukking aan de subtiele lijnen van de constante uitwisseling in mannelijke en vrouwelijke energie. Hun lichamen worden menselijk in plaats van gender gerelateerd, en verwelkomen wat beide energieën te bieden hebben. In deze reis door het scala van allerlei extreme en zachte eigenschappen vallen we terug op onze dierlijke, gevoelige, vriendelijke, sociale en beschermende aspecten in onze persoonlijkheid, die iedereen -ongeacht geslacht- in zich heeft.

Over Emma Evelein:
Emma Evelein is danseres, choreograaf en regisseur. Ze is afgestudeerd aan de Urban Contemporary (JMD) opleiding in 2015. In 2017 is Emma een eigen bedrijf begonnen voor choreografie en regie, voor zowel film als theater. Voor werken zoals 'A flood falls', 'Sisters' en 'Wolves' won ze internationaal choreografische en regieprijzen in binnen- en buitenland, zoals de BIDFF 2018 publieksprijzen, Kurt Jooss Preis 2019 en Cilect 2019. Ook is ze uitgeroepen tot een van de 5 Emerging Choreographers in Springboard Danse Montreal 2020. In 2022 zal haar eerste grotere regiedebuut uitkomen, in samenwerking met het Nederlandse filmfonds.

Over Remy Tilburg: 
Remy Tilburg (32) is afgestudeerd aan de Urban Contemporary (JMD) opleiding in 2015. Voorafgaande volgde hij de 5 o’clock class o.l.v Jocelyn Bergland. Sinds 2014 maakt hij deel uit van verschillende producties van Conny Janssen Danst, onder andere ‘Mirror Mirror, ‘Inside Out’ en ‘Framed’. Hij was ook te zien in
Coppélia door The English National Ballet, Don’t Hit Mama en werkte hij samen met ISH dance collective. Ook was hij te zien in televisie shows zoals So You Think You Can Dance 2010 en The Ultimate Dance Battle 2011. Tevens werkt Remy als fotograaf en model en werkte mee aan commercials voor o.a. Nike. Remy choreografeert ook muziekvideo’s voor artiesten zoals Jeangu Macrooy, de Nederlandse inzending van het Eurovisie Songfestival 2021. Daarnaast heeft Remy zijn eigen workshop traject opgezet, genaamd IDD, waarbij hij veelbelovende dansers opleidt in verschillende dansstijlen en mee neemt in het ondernemerschap als danser. Hiervoor nodigt hij jaarlijks tientallen choreografen uit binnen- en buitenland uit. 


Locatie:
Grote Zaal - aanvang 19:30 uur
Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Nes 45, Amsterdam

Data en tickets reserveren:
Donderdag 30 juni
Vrijdag 1 juli
Zaterdag 2 juli

Delen