Closer - Senne Didderen, Ricky Sheridan Nainggolan en Adwoa Bobo

Makers: Adwoa Bobo, Ricky Nainggolan

Performers: Adwoa Bobo, Ricky Nainggolan, Senne Didderen

Closer is ontstaan in de onrustige tijden van pandemie & lockdowns in 2020.  Voor haar choreografie, door de omstandigheden van theatersluiting gefilmd door Alessiò Reedijk, vroeg Heidi Vierthaler de 3e jaars UC(jmd) studenten een nummer te maken als soundtrack bij de film. Ricky Nainggolan kwam met de lyrics, Adwoa Bobo Rose Sarpong met de compositie en aangevuld met zang van Senne Didderen is het nummer tot stand gekomen. Ontstaan in een tijd waarin afstand houden gedwongen een nieuwe norm werd geeft het nummer op een indringende manier de behoefte om juist samen te zijn weer.

Over Adwoa Bobo:
Adwoa Bobo is een Folk en Soul Songwriter. Na vier jaar te hebben gestudeerd aan de UC/JMD, is hen naar Londen verhuisd om de muzikale wereld daar verder te ontdekken. Adwoa Bobo schrijft over het leven in het perspectief van een jonge queer Amsterdammer van kleur. Met veel invloeden uit Country en Soul muziek zijn Tracy Chapman en Joan Armatrading grote rolmodellen voor Adwoa Bobo. De trots waarmee zij hun kleur, 'cross-genres', seksualiteit en kunstenaarschap dragen is van veel inspiratie voor diens muziek. Adwoa Bobo is een persoonlijke story teller en richt zich dan ook op het vertellen van de meest eerlijke verhalen en ervaringen.

Over Ricky:
Ricky behoort tot de één-na-laatste lichting studenten van de Urban Contemporary (JMD) opleiding, hij studeerde af in 2021. In zijn stage jaar danste hij bij Conny Janssen Danst en heeft in het seizoen erna gewerkt bij Sally Dansgezelschap Maastricht. Hij is nu zijn focus aan het verleggen op de verdere ontwikkeling van zijn eigen muziek en zijn oude liefde, het acteren. In het najaar 2022 zal Ricky te zien zijn op het witte doek in de bioscoop.

Over Senne:
Afgestudeerd aan de UC (JMD) in 2021 is Senne zich verder aan het ontwikkelen van haar muzikale talent. In 2021 werd zij winnaar van de FunX Shaq’s Lovesong Contest. Recentelijk heeft zij gewerkt met Justin de Jager en is zij te zien in de muziek video ‘Alleen in de pauze’ van Typhoon


Locatie:
Grote Zaal - aanvang 19:30 uur
Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
Nes 45, Amsterdam

Data en tickets reserveren:
Donderdag 30 juni
Vrijdag 1 juli
Zaterdag 2 juli

Delen