Guts&Glory Challenge voor Kira Anzizu, afgestudeerd aan Theaterdocent Verkort

foto: Edwin Smits

Gepubliceerd op

Kira Anzizu, die in 2023 afstudeerde aan de opleiding Theaterdocent Verkort van de Academie voor Theater en Dans won de Guts&Glory Challenge.

Ze mag Guts&Glory Challenge aangaan met haar afstudeerontwerp AANPASSEN. Volgens de jury heeft dit ontwerp een lovenswaardige visie, waarbij niet alleen de migrant zich aanpast, maar ook het ontvangende land. Vanuit een persoonlijke achtergrond heeft Kira Anzizu Huygen onderzoek gedaan naar het aanpassingsproces van migranten in Nederland. In haar ontwerp wordt door middel van theatrale ervaringen actief geoefend en gereflecteerd op ontmoetingen, vertrouwen, communicatie en meer.

Kira ontvangt een bedrag van €750,-  en als ze aankomende periode haar ontwerpplan voldoende uitwerkt, krijgt ze over een half jaar nogmaals €750,-. Bovendien mag ze volgend jaar plaatsnemen in de jury.

De Kunst van het Ontwerpen is een wedstrijd voor aankomende kunsteducatoren en kunstdocenten. Studenten van bachelor- en masteropleidingen uit het hele land presenteren hun kunsteducatieve ontwerp. Alle winnaars krijgen de mogelijkheid om (een deel van) hun ontwerpplan te publiceren in De Kunstzone. Een mooie springplank naar een breed publiek binnen de kunsteducatie!
Het doel van de wedstrijd is de bijzondere expertise van toekomstige kunstdocenten als educatief ontwerp zichtbaar maken.

Delen