Leerlingen en studenten in Zwanenmeer-productie Het Nationale Ballet

foto: Antoinette Mooy

Gepubliceerd op

In maart en april jl. was een groot aantal leerlingen en studenten te zien in Het Zwanenmeer, in de internationaal bejubelde versie die Rudi van Dantzig in 1988 voor Het Nationale Ballet creëerde, in nauwe samenwerking met choreograaf en ontwerper Toer van Schayk. Leerlingen van NBA 3 en 4 dansten als ‘boerenkinderen’ mee in de eerste akte, tijdens het tuinfeest ter ere van de verjaardag van prins Siegfried. Daarnaast werkten álle 24 eerstejaars Associate Degree-studenten aan de in totaal 17 voorstellingen mee. Zij waren onder meer te zien als zwanen tijdens de tweede en vierde akte, vertolkten de Hongaarse czardas in de derde akte, en traden op als leden van de hofhouding in de eerste en derde akte.

> Lees hier het interview met acht NBA 3 en 4-leerlingen dat in het programmaboek van Het Zwanenmeer verscheen.

Delen