Gastdocent Ana Jojic-Begovic

Gepubliceerd op

Als academie hadden wij het grote genoegen om in de week van 24 t/m 28 oktober de Canadese/Servische Ana Jojic-Begovic als gastdocent te ontvangen. Jojic-Begovic – die in juli jl. ook een van de docenten was tijdens onze Amsterdam International Summer School – heeft dit keer lesgegeven aan alle klassen van de vooropleiding, zijnde NBA 1 t/m NBA 7. Als voormalig soliste van het Nationale Opera- en Ballettheater van Belgrado heeft Jojic-Begovic een indrukwekkende internationale, inmiddels meer dan dertig jaar durende carrière als docent opgebouwd. Zo was ze onder meer verbonden aan Canada’s National Ballet School in Toronto, John Cranko Schule in Stuttgart, en de Elmhurst Ballet School in Birmingham. Tegenwoordig is ze senior balletdocent van de Mosa Ballet School in Luik.

Delen