Dalton Jansen winnaar Jonge Zwaan tijdens Nederlandse Dansdagen

Juryvoorzitter Liesbeth Wildschut en Dalton Jansen, foto: Sjoerd Derine

Gepubliceerd op

Vrijdagavond 30 september 2022 zijn tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala in Theater aan het Vrijthof de dansprijzen ofwel Zwanen uitgereikt.

De Jonge Zwaan voor Meest indrukwekkende jeugddansproductie ging naar ‘Birds’van Dalton Jansen, gemaakt voor DOX. Dalton Jansen is in 2018 afgestudeerd aan de opleiding Urban Contemporary (JMD) en studeert momenteel aan de masteropleiding DAS Creative Producing.

De Jonge Zwaan voor de meest indrukwekkende jeugddansproductie en jeugddansprestatie werd dit jaar voor het eerst uitgereikt op initiatief van de jeugddanssector en de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties. Het is een bronzen beeld, ontworpen door kunstenaar en choreograaf Toer van Schayk.

Delen