Eerbetoon aan UC(JMD) Save the date: Urban Contemporary (JMD) presenteert UC FEST (werktitel) in de Brakke Grond

Gepubliceerd op

30 juni, 1 juli en 2 juli 2022

UC FEST(werktitel) is een eerbetoon aan de opleiding Urban Contemporary (JMD), die dit jaar ophoudt te bestaan. Van donderdag 30 juni t/m zaterdag 2 juli organiseren alumni van de opleiding een divers programma in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond met in de Grote Zaal eigen werk van de studenten: dans, zang en theater. In de Rode Zaal vindt een talkshow-programma plaats met mooie herinneringen en in de hal is er een expo met prachtige video’s van projecten die bij Urban Contemporary (JMD) zijn ontstaan. Alessio Reedijk (alumnus) maakt bovendien een documentaire waarin een aantal studenten de waarde die de opleiding voor hen heeft gehad, verwoordt.

Iedere dag een ander programma
UC FEST toont een dwarsdoorsnede van wat de opleiding door de jaren heen aan bijzondere projecten heeft voortgebracht en laat zien wat UC(JMD) voor het werkveld en de alumni heeft betekend. Alle drie de dagen hebben een ander programma.

In de Grote Zaal wordt nieuw werk van alumni getoond, stukken die zij (nog onlangs) hebben gecreëerd. Ook wordt op verzoek van Gerleen Balstra (artistiek leider UC(JMD)) namens de opleiding het stuk uit de End of Year performance van 2018: Last Line van choreograaf Jason Mabana hernomen. https://www.jasonmabanadance.com

In de Rode Zaal kun je een programma bijwonen van gesprekken en interviews met docenten, artistiek leiders (Gerleen Balstra, Eddi de Bie), afgestudeerde UC(JMD)’ers en bekende (dans)kunstenaars uit het werkveld. Er is uitgebreid de gelegenheid voor het publiek om met de gasten in gesprek te gaan. Moderator van dit interview-programma is alumna Eva Strating.

In de hal en de foyer van de Brakke Grond kun je kijken naar een expo van diverse hoogtepunten uit het repertoire van de opleiding UC(JMD). Er zijn verschillende clips en registraties te zien van zang- en dansvoorstellingen, groepswerk, solo’s en duetten.

Organisatoren
De alumni die dit driedaagse event organiseren zijn: Claire de Caluwe, Ricky Nainggolan, Rowan Kievits, Brecht Louwerens, Aissa Kraayenbrink en Jinko Adams (4e jrs). Alumnus Alessio Reedijk maakt de documentaire.

Tickets en reserveren
Save the date! Dit bijzondere evenement mag je niet missen. Vanaf juni kun je kaartjes voor UC FEST reserveren.

 

Delen