Kunst en duurzaamheid met Dr. Laura Cull Ó Maoilearca en Chihiro Geuzebroek

Gepubliceerd op

In de lezingenreeks 'Visie' van de master DAS Creative Producing geven Laura Cull Ó Maoilearca en Chihiro Geuzebroek op zondag 13 maart om 11.00u-13.00u een lezing over hun werk. Deze lezing in maart zal zich richten op kunst en duurzaamheid door het afleren van antropocentrisme door een Deleuziaanse bril en door inheems dekoloniaal denken.

Deze lezing is in samenwerking met Adyen.

Deze lezing wordt live gegeven in Amsterdam in het Engels. Wil je erbij zijn? Mail dan naar: merel.eijkelhof@ahk.nl en ontvang van ons een persoonlijke uitnodiging.

Prof. Dr.Laura Cull Ó Maoilearca is lector en hoofd van de DAS Graduate School aan de Academie voor Theater en Dans, Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam in Nederland.

Laura is oorspronkelijk opgeleid als kunstenaar in schilderen, beeldhouwen en performen, voordat ze filosofie ging studeren en vervolgens promoveerde op theater en de filosofie van Gilles Deleuze. Ze is auteur van het boek Theatres of Immanence: Deleuze and the Ethics of Performance (Palgrave, 2012) en redacteur van Deleuze and Performance (Edinburgh, 2009). Haar huidige onderzoek omvat het project Performance Philosophy & Animals: Towards a Radical Equality, dat onderzoekt hoe de kunsten kunnen bijdragen aan meer ethische manieren om niet-menselijke dieren te leren kennen en ermee om te gaan.

Chihiro Geuzebroek is multidisciplinair kunstenaar, schrijver, organisator, trainer in decoloniale klimaatrechtvaardigheid perspectieven en praktijken. Ze is BoliviaansNederlands met Quechua-afkomst, geboren en getogen in Amsterdam. Ze regisseerde de klimaat rechtvaardigheid film RADICAL FRIENDS(2014), (co)produceerde drie poëzie shows, produceerde korte video content en essays met betrekking tot milieu rechtvaardigheid en inheemse strijd, (co)schreef verschillende nummers voor de beweging waaronder Shell Must Fall en produceerde de expositie People Powered Movements vs Shell(2020) NDSM FUSE. Naast regelmatige lezingen in Nederland is Chihiro uitgenodigd om te spreken in België, Duitsland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Canada, de VS, Mexico en Cuba en online te spreken voor Colombiaanse TV en Hawaiiaanse klassen.

Delen