In Memoriam Fer Smidt

Gepubliceerd op

Met verdriet en grote verslagenheid hebben we tijdens de voorjaarsvakantie kennis genomen van het onverwachte overlijden van onze vriend en collega Fer Smidt.

Fer Smidt was sinds 2004 werkzaam als ontwerper en begeleider van studenten bij het Kostuumatelier van de Academie voor Theater en Dans. Fer was een kunstenaar. Hij had de gave om goed te kunnen luisteren en samen te werken met de studenten, docenten en artistiek leiders van onze academie. Hij vertaalde de ideeën en wensen van regisseurs en choreografen naar prachtige ontwerpen.

Fer was gespecialiseerd in het verven van stoffen en kostuums, een ambacht dat hij aan onze studenten heeft geleerd. Fer was een universele persoon, hij had een grote culturele kennis, hield van reizen, koken en van klassieke muziek. Ook de digitale wereld was hem niet vreemd. Tijdens de coronaperiode heeft Fer de digitalisering van de kostuum uitleen voltooid.

Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar de familieleden en dierbare vrienden van Fer. Daarnaast leven we mee met zijn collega’s van de kostuumafdeling die onverwacht een zeer gewaardeerde collega en dierbare vriend hebben verloren.

In het Kostuumatelier op de vierde verdieping is een herinneringsplek voor Fer ingericht. Iedereen is er welkom om hem te gedenken.


Het afscheid vindt plaats op zaterdag 12 maart om 13:00 uur in het Afscheidshuis Amsterdam-Zuidoost, Hoorneboeg 1, 1102 BK te Amsterdam. 
(Dichtbij Station Amsterdam ArenA, Parkeergarage Antarctica Parking, Hoogoorddreef 3, 1101 BA Amsterdam is vlakbij.)

Indien u het afscheid niet kunt bijwonen kunt u het vanaf 13:00 uur via de livestream volgen: klik hier om naar de livestream te gaan. Wachtwoord: Afscheid2022

 

Delen