Kunst en politiek met Josien Pieterse en Yazan Khalili

Gepubliceerd op

In de lezingenreeks 'Visie' van de master DAS Creative Producing geven Josien Pieterse en Yazan Khalili op zondag 13 februari om 11.00u-13.00u een lezing over hun werk. In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen staat deze lezing in februari in het teken van kunst en politiek. Deze lezing is in samenwerking met Adyen. Deze lezing wordt gegeven in het Engels, en is live online te volgen:

zoom.us/j/9804598035

Meeting ID: 980 459 8035

Josien Pieterse is medeoprichter en -directeur van Framer Framed. Framer Framed is een platform voor kunst en cultuur, met een tentoonstellingsruimte in Amsterdam. De tentoonstellingen bevinden zich op het snijvlak van hedendaagse kunst, beeldcultuur en politiek. De tentoonstellingen tonen werk van bekende en onbekende kunstenaars die wereldwijd actief zijn en zich verhouden tot maatschappelijke vraagstukken. Josien Pieterse was tevens oprichter en tien jaar lang directeur van Netwerk Democratie, Platform voor Democratische Innovatie. In 2014 ontving zij de oeuvreprijs 'Radicale Vernieuwers' van Vrij Nederland voor haar werk met Netwerk Democratie. Van 2007-2017 werkte Josien als oral historian en onderzoeker bij Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. Josien regisseerde twee documentaires over de vrouwenbeweging: Fem.doc (2002) over de erfenis van de tweede feministische golf en Vrouwenhulp - ontdekken en vernieuwen (2008) over de opkomst van de vrouwenhulpbeweging.

Yazan Khalili woont en werkt in en vanuit Palestina. Hij is architect, beeldend kunstenaar en cultureel producent. Momenteel is hij promovendus aan de Amsterdam School of Cultural Analysis, Universiteit van Amsterdam, en gastkunstenaar in residentie aan de Rijksakademie. Zijn werken zijn tentoongesteld in verschillende grote solo en collectieve tentoonstellingen, waaronder in KW, Berlijn (2020); MoCA-Toronto (2020); New Photography, MoMA (2018) Hij is de co-voorzitter van fotografie discipline aan het MFA programma aan Bard, NY, en mede-oprichter van Radio Alhara. Van 2015 tot eind 2019 was hij directeur van het Khalil Sakakini Cultural Center. Het KSCC, gehuisvest in een gerenoveerd huis uit het begin van de twintigste eeuw, promoot Palestijns cultureel werk door middel van verschillende programma's die tentoonstellingen, lezingen, filmvertoningen en workshops omvatten.

Delen