DAS Creative Producing - 'Werken in Collectiviteit- Collectieve Creativiteit'

1e en 2e jaars studenten Master Creative Producing

Gepubliceerd op

“Collective creativity is the most important and least celebrated attribute to the human success story.” Wynton Marsalis – Jazzmuzikant.

In het Kader van het AIR Programma van de AHK onderzoekt de master Creative Producing van oktober '21 t/m januari '22 verschillende wijzen om collectieve creatieprocessen vorm te geven. 

We maken kennis met de uitdagingen bij het articuleren en uitdragen van een collectief narratief en zoeken tegelijkertijd naar de kracht, betekenis en plezier van collectief werken. In vier maanden creëren zes groepen een campagnevideo waarin zij dát wat voor hun van waarde is centraal zetten. Gevoed door voorbeelden van verschillende collectieve praktijken maken geven de studenten zelf vorm aan het waarom, het hoe, het wat van de campagne.  

Speciale gasten zijn Sanne Oorthuizen en Alec Steadman van het collectief  ‘Bodies of Power/ Power of Bodies’ uit Yogyakarta, Indonesië.

Het centraal stellen van collectiviteit binnen het onderwijs, zal de komende jaren blijvend onderwerp van onderzoek zijn. Doel is om onderlinge solidariteit te versterken, politieke bewustwording te stimuleren en de artistieke meerwaarde te leren erkennen van alternatieve complementaire modellen van werken. 

Het programma 'Werken in Collectiviteit- Collectieve Creativiteit' wordt ondersteund door het Artist in Residence programma van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. 

Innovatie en verbinding staan centraal in de op maat gemaakte AIR-programma’s, evenals de internationale en multidisciplinaire context. 

Delen